• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Θετική αντίδραση παρά τα αρνητικά νέα από την αγορά εργασίας – Έσπασε το αρνητικό εβδομαδιαίο σερί ο S&P 500

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να αξιολογεί τα τελευταία νέα από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.407,58 μονάδες με απώλειες 0,87%, ο S&P 500 στις 4.308,50 μονάδες με άνοδο 1,18% ενώ ο Nasdaq στις 13.431,34 μονάδες με κέρδη 1,60%.

    Σε επίπεδο εβδομάδας ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,5% για την εβδομάδα, σπάζοντα το σερί απωλειών των τεσσάρων εβδομάδων, ενώ ο Dow Jones υποχώρησε 0,3%. Ο Nasdaq εκτινάχθηκε κατά 1,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones .

    Οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κατέγραψαν ράλι την Παρασκευή για να ολοκληρώσουν την ευμετάβλητη εβδομάδα διαπραγμάτευσης στο πράσινο καθώς η Wall Street συζητούσε για το εάν μια μεγάλη άνοδος στις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τον περασμένο μήνα θα μπορούσε να κάνει τη Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκια ξανά φέτος, αν και η αύξηση των μισθών μετριάζεται.

    Την Παρασκευή, η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Σεπτεμβρίου έδειξε ότι η οικονομία δημιούργησε 336.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, σχεδόν διπλάσιες από τις 170.000 που ανέμεναν οι αναλυτές. Πάντως, οι μισθοί αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον περασμένο μήνα.

    Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν μετά την έκθεση, με αυτή του 10ετούς να διαπραγματεύεται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 ετών. Αργότερα ωστόσο υποχώρησε από αυτά τα επίπεδα, αλλά εξακολουθούσε να αυξάνεται περίπου 6 μονάδες βάσης στο 4,78%

    Η έκθεση από την αγορά εργασίας ήταν αρνητική για την αγορά, καθώς δίνει ώθηση στη FED να συνεχίσει την σφικτή πολιτική της. Έτσι, η ανοδική αντίδραση της αγοράς δεν είχε κάποιο ξεκάθαρο λόγο για τους αναλυτές.

    Οι μετοχές τεχνολογίας οδήγησαν τα κέρδη του κλάδου του S&P 500 την Παρασκευή.  Την ίδια ώρα, GM και Ford αντέδρασαν θετικά στην αναφορά της UAW πως δεν θα υπάρξουν νέες απεργίες αυτή την εβδομάδα λόγω της προόδου στις συνομιλίες με τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Βουτιά 8,8% για το WTI σε επίπεδο εβδομάδας

    Ζελένσκι: Η Ρωσία θα επιδιώξει να καταστρέψει το ηλεκτρικό μας δίκτυο τον χειμώνα

    Ευρωαγορές: Ισχυρές απώλειες σε επίπεδο πενθήμερου – Στο -1,18% ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ