• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Τέλος στο πτωτικό σερί του Dow Jones με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να σπάνε τα πτωτικά τους σερί, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν ξανά προς τις εταιρικές ανακοινώσεις, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων συνέχισαν να αποκλιμακώνονται.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.141,12 μονάδες με άνοδο 0,62%, ο S&P 500  στις 4.247,66 μονάδες με κέρδη 0,73% και ο Nasdaq στις 13.139,87 μονάδες με άλμα 0,93%.

    Η Coca Cola ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των επενδυτών, με την μετοχή της να κλείνει με άνοδο 2,91%, την τρίτη καλύτερη επίδοση για μετοχή του Dow Jones την Τρίτη. Την καλύτερη επίδοση σημείωσε η  Verizon με άλμα  9,29%, καθώς και αυτής τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις ενώ ανακοίνωσε αύξηση των συνδρομητών της κατά 21%. Στο +5,31% έκλεισε η μετοχή τη 3M,  που και αυτή ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα τριμήνου, ενώ αναθεώρησε προς τα πάνω και το guidance για τη χρονιά.

    Εκτός Dow Jones, άλμα 10% σημείωσε η Spotify, καθώς δημοσίευσε αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Αντίθετα, πτώση 2,3% σημείωσε η General Motors αφού η εταιρεία απέσυρε τις προοπτικές της για το έτος εν μέσω αυξανόμενων δαπανών λόγω των απεργιών των συνδικάτων της United Auto Workers . Πάντως, η αυτοκινητοβιομηχανία δημοσίευσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου .

    Η αγορά αναμένει πλέον με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των γιγάντων της τεχνολογίας, με την Alphabet και τη Microsoft να ανακοινώνουν με το κλείσιμο της συνερίασης, ενώ ακολουθούν η Meta την Τετάρτη και η Amazon την Πέμπτη.

    Περίπου 150 εταιρείες του S&P 500 πρόκειται να υποβάλουν έκθεση αυτή την εβδομάδα. Μέχρι στιγμής, η σεζόν έχει ξεκινήσει καλά. Περίπου το 23% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ήδη αναφέρει κέρδη και το 77% από αυτές ξεπερνούν τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με το FactSet.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Τρίτη ημέρα πτώσης για το WTI με νέα βουτιά 2%

    Χρυσός: Νέες απώλειες για το κίτρινο μέταλλο – Έκλεισε στα 1.986,1 δολάρια η ουγγιά



    ΣΧΟΛΙΑ