• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Τεχνολογική αντίδραση μετά το sell off της Τετάρτης – Κέρδη 1,68% για Nasdaq

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε θετικό έδαφος επέστρεψε ο S&P 500 και ο Nasdaq την Πέμπτη,  μετά την ψυχρολουσία που προκάλεσε στη Wall Street την Τετάρτη η έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή για τον μήνα Μάρτιο στις ΗΠΑ, με τον Dow Jones να μην μπορεί να ακολουθήσει τους άλλους δύο δείκτες.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος, στις 38.459,08 μονάδες με οριακές απώλειες -0,01%. Αντίθετα ο S&P 500  έκλεισε στις 5.199,06 μονάδες με άνοδο 0,74% ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε στις 16.442,20 μονάδες με άλμα 1,68%.

    Μικρή βοήθεια στην αγορά για να ανακάμψει έδωσαν τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού, τα οποία ήταν ελαφρά χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.  Ειδικότερα, οι τιμές στις παραγωγού αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα με ρυθμό 2,1% ετησίως, επιτυγχάνοντας από το 1,6% του Φεβρουαρίου, με τις προβλέψεις της αγοράς να αναμένουν αύξηση 2,2%. Ο δομικός δείκτη, που δεν προσμετρά τις ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, εμφάνισε επιτάχυνση στο 2,4% ετησίως τον Μάρτιο, με τους αναλυτές να αναμένουν αύξηση 2,3%.

    Σε επίπεδο μήνα, ο γενικός δείκτης εμφάνισε μηνιαία αύξηση 0,2% επιβραδύνοντας σημαντικά από το 0,6% του Φεβρουαρίου, αλλά και τις εκτίμησης των αναλυτών για αύξηση 0,3%. Ο δομικός δείκτης  επιβεβαίωσε την πρόβλεψη για αύξηση 0,2%, μετά την μηνιαία αύξηση 0,3% του Φεβρουαρίου.

    Η αγορά άκουσε επίσης τον πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, Τζον Γουίλιαμς να υποστηρίζει πως δεν υπάρχει ανάγκη για αλλαγή πολιτικής βραχυπρόθεσμα. Εξακολουθεί δε να αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να υποχωρεί, αν και η διαδικασία δεν θα είναι ομαλή.

    Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό Μαρτίου, η αγορά βλέπει πλέον η πρώτη μείωση των επιτοκίων από τη FED να μετατίθεται, πιθανότατα, για τον Σεπτέμβριο, κάτι που επιβεβαιώνεται από τις εκτιμήσεις του εργαλείου του CME, FEDWatch.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, άλμα 4,33% σημείωσε η Apple, ενώ στο +3,37% έκλεισε η Nike. H Amazon έκλεισε με κέρδη 1,67%, η Amgen με άνοδο 1,33%, η Intel στο +1,16% και η Microsoft στο +1,10%.

    Στον αντίποδα, τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του δείκτη σημείωσε η UnitedHealth Group (-1,85%), ενώ ακολούθησε η Travelers (-1,77%).

    Εκτός του Dow Jones, στο +4,11% έκλεισε η μετοχή της Nvidia, στο +4,35% η Micron Technologies ενώ στο +2,01% η AMD. Στο +1,99% έκλεισε η μετοχή της Alphabet ενώ στο +0,64% η μετοχή της Meta.

    Στην κορυφή των μετοχών του S&P 500 βρέθηκε η μετοχή της Paramount Global με άλμα  7,33%, ενώ ακολούθησε η Broadcom με κέρδη 4,54%. Στον αντίποδα, βουτιά 53,14% σημείωσε η ασφαλιστική Globe Life, καθώς η  Fuzzy Panda Research αποκάλυψε μια short θέση στην εταιρεία, καταγγέλλοντας πολλαπλές περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Σε αρνητικό έδαφος ξανά, πτώση 1% για το WTI

    Χρυσός: «Ανάσα» μετά τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ

    Ευρωαγορές: Καθυστερημένες απώλειες για την αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ