• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Σε θετικό έδαφος με ράλι στα τελευταία λεπτά – Στο +1,31% ο Nasdaq

    • NewsRoom
    γυναίκα χρηματιστής της Wall Street με μάσκα


    Ανοδικά έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα, παρά το γεγονός πως στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος. Μάλιστα, ο Nasdaq κατάφερε με ράλι της τελευταίας στιγμής να κλείσει με άνοδο άνω του 1%.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.955,89 μονάδες με άνοδο 0,27%, ο S&P 500 στις 4.575,52 μονάδες με άνοδο 0,71%, ενώ ο Nasdaq στις 14.354,90 μονάδες με κέρδη 1,31%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Microsoft (2,31%), o Salesforce (2,01%) και η Walmart (1,78%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι Chevron (-1,75%), Dow (-0,91%) και ο  JPMorgan (-0,74%).

    Η άνοδος των μετοχών έρχεται την ώρα που οι τιμές του πετρελαίου καταρρέουν στο άκουσμα της είδησης πως η Κίνα προχωρά σε lockdown στη Σαγκάι. Την ίδια ώρα, οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ουκρανία, με τη διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών να συνεχίζεται την Τρίτη στην Τουρκία.

    Μάλιστα, το προσχέδιο του εγγράφου για την κατάπαυση του πυρός  που δημοσίευσαν οι Financial Times δεν περιέχει καμία συζήτηση για τρία από τα αρχικά βασικά αιτήματα της Μόσχας, την αποναζιστικοποίηση, την αποστρατιωτικοποίηση και τη νομική προστασία της ρωσικής γλώσσας στην Ουκρανία.

    Από τις μετοχές, ξεχώρισε αυτή της Tesla, οδηγώντας και τις υπόλοιπες μετοχές τεχνολογίας σε άνοδο, καθώς η εταιρεία του Elon Musk ανακοίνωσε πως θέλει να διαχωρίσει τις μετοχές της για να πληρώσει μέρισμα στους μετόχους. H μετοχή έκλεισε με άνοδο 8%.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Βουτιά 7% έφερε το lockdown στη Σαγκάη



    ΣΧΟΛΙΑ