• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Η θετική αντίδραση στις δηλώσεις Πάουελ και το εντυπωσιακό comeback της New York Community Bancorp

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, στον απόηχο των δηλώσεων του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο οποίος πάντως δεν εξέπληξε διόλου τους επενδυτές με τις δηλώσεις του.

    Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones  έκλεισε με άνοδο 0,20% στις 38.661,51  μονάδες.

    Από τις μετοχές του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο έκλεισαν οι Intel Corp. (3,13%), International Business Machines Corp. (2,17%) και Salesforce Inc.(1,70%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες έκλεισαν οι Chevron Corp. (-0,84%), Verizon Communications Inc. (-1,04%) και  Walt Disney Co. (-2,48%).

    Την ίδια ώρα, ο S&P 500 έκλεισε στις 5.104,77 μονάδες με ήπια άνοδο 0,51%. Από τις μετοχές του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο έκλεισαν οι DexCom Inc. (9,80%), Albemarle Corp. (9,33%) και Cincinnati Financial Corp. (5,21%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες έκλεισαν οι Brown-Forman Corp. (-7,32%), Northern Trust Corp. (-4,56%) και Seagate Technology Holdings PLC(-4.55%)

    Τέλος, ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 16.031,54 μονάδες με ήπια άνοδο 0,58%.

    Κατά την παρουσία του στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ανέφερε πως οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ομοσπονδιακής τράπεζας παραμένουν προσεκτικοί στους κινδύνους που εγκυμονεί ο πληθωρισμός και δεν θέλουν να προχωρήσουν σε μια μείωση προς το παρόν. «Η Επιτροπή δεν αναμένει ότι θα είναι σκόπιμο να μειωθεί το εύρος στόχου έως ότου αποκτήσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς το 2 τοις εκατό», δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας.

    Ο Πάουελ σημείωσε και πάλι ότι η πολύ γρήγορη μείωση των επιτοκίων κινδυνεύει να οδηγήσει σε μια απώλειες της μάχης ενάντια στον πληθωρισμό και πιθανόν να χρειαστεί να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια, ενώ η πολύ μεγάλη αναμονή ενέχει κίνδυνο για την οικονομική ανάπτυξη. Τόνισε ωστόσο πως δεν είναι απαραίτητο για την FED να δει τον πληθωρισμό να φτάνει πρώτα στον στόχο του 2% για να προχωρήσει σε μια μείωση των επιτοκίων μέσα στο 2024.

    Πέρα από τον Πάουελ, η αγορά έστρεψε την προσοχή της και στις περιφερειακές αμερικανικές τράπεζες, μετά και την ακραία κίνηση της μετοχής της New York Community Bancorp.

    Η μετοχή έφτασε να κινείται στο -40% καθώς η περιφερειακή τράπεζα φέρεται να αναζητά εισροή κεφαλαίων για να αποκρούσει τις αμφιβολίες που προκαλεί η έκθεσή της στον τομέα των εμπορικών ακινήτων. Η μετοχή τέθηκε σε αναστολή, αλλά με την επανέναρξη της διαπραγμάτευσής της το κλίμα άλλαξε άρδην, καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας μεμε πολλές επενδυτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Liberty Strategic Capital του Steven Mnuchin, της Hudson Bay Capital και της Reverence Capital Partners, για αύξηση κεφαλαίου άνω του 1 δισ. δολαρίων. Η μετοχή σημείωσε άνοδο άνω του 10% ενδοσυνεδριακά, ενώ τελικά έκλεισε  στο +7,45%.

    Διαβάστε επίσης:
    Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα η δικογραφία για την απάτη με τον αρχιμανδρίτη και τον πρώην ιερωμένο

    Πετρέλαιο: Ισχυρή άνοδος μετά την αύξηση των επίσημων τιμών από την Aramco και τα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα

    Υπ. Εργασίας: Επιτάχυνση υλοποίησης των κοινωφελών προγραμμάτων υπέρ των ωφελουμένων



    ΣΧΟΛΙΑ