• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Σε νέα ιστορικά ρεκόρ έκλεισαν οι βασικοί δείκτες – Άλμα 4,88% για τη μετοχή της Disney

    • NewsRoom
    Wall Street


    Νέα ιστορικά ρεκόρ κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς η αμερικανική αγορά αισιοδοξεί για το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας αλλά και την πορεία των εμβολιασμών.

    Συνεχίζοντας με φόρα από την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, η οποία ήταν η καλύτερη για την αγορά από τον περασμένο Νοέμβριο, οι επενδυτές εμφανίζονται πιο σίγουροι για το νέο πακέτο στήριξης  που προτείνει ο Τζο Μπάιντεν, μετά και την ψήφιση από τη Γερουσία του σχεδίου για τον προϋπολογισμό. Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε μάλιστα την Κυριακή πως εάν το Κογκρέσο εγκρίνει το οικονομικό πακέτο των 1,9 τρισ. δολαρίων, η πλήρης απασχόληση θα επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα το επόμενο έτος.

    Παράλληλα, η πρόοδος στον εμβολιασμό και τα αισιόδοξα κέρδη του τέταρτου τριμήνου έχουν αυξήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Σύμφωνα με το CDC των ΗΠΑ, 31,59 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν μία ή περισσότερες δόσεις εμβολίων COVID-19, ενώ 9,15 εκατομμύρια άτομα έλαβαν τη δεύτερη δόση από την Κυριακή.

    Στο προσκήνιο φυσικά βρίσκεται η κίνηση της Tesla να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε bitcoin, ανακοινώνοντας παράλληλα την πρόθεσή της να επιτρέψει τις αγορές προϊόντων της με το διάσημο κρυπτονόμισμα. Η μετοχή της Tesla έκλεισε με άνοδο 1,31% στα 863,42 δολάρια, ενώ το bitcoin κατέγραψε νέα ιστορικά υψηλά, φτάνοντας τα 44.300 δολάρια.

    Παράλληλα, η αγορά αναμένει τη νέα σειρά οικονομικών αποτελεσμάτων, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται κυρίως στις ανακοινώσεις της Walt Disney, γύρω από τους συνδρομητές της συνδρομητικής πλατφόρμας της.

    Έτσι, ο  Dow Jones έκλεισε στις 31.385,76 μονάδες με άνοδο 0,76%, ο S&P 500 στις 3.915,59 μονάδες με κέρδη 0,74% και ο Nasdaq στις 13.987,64 μονάδες με άνοδο 0,95%. Αυτό ήταν το πρώτο κλείσιμο σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ για τον Dow Jones από τις 20 Ιανουαρίου. Αντίθετα ήταν το τρίτο συνεχόμενο νέο ιστορικό υψηλό για του S&P 500 και τον Nasdaq.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, η Walt Disney έκλεισε με κέρδη (4,88%), ενώ ακολούθησε η Chevron με άνοδο 2,49%, χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις του πετρελαίου. Η Caterpillar έκλεισε με άνοδο 2,31%. Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η μετοχή της Nike (-1,17%) ενώ ακολούθησε η μετοχή της Merck (-1,00%) και αυτή της  Visa (-0,90%). Συνολικά, 23 έκλεισαν με άνοδο και 7 με απώλειες.



    ΣΧΟΛΙΑ