• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Σε νέα υψηλά οι βασικοί δείκτες αναμένοντας τα αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών

    γυναίκα χρηματιστής της Wall Street με μάσκα


    Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να αναμένουν με ανυπομονησία τα αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών αλλά και την επικείμενη διήμερη συνάντηση των αξιωματούχων της FED.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.144,31 μονάδες, με άνοδο 0,24%. Ο  S&P 500 έκλεισε στις 4.422,30 μονάδες με άνοδο 0,24% ενώ ο Nasdaq στις 14.840,71 με άνοδο 0,03%.

    Το ενδιαφέρον το επενδυτών βρίσκεται στις τεχνολογικές μετοχές, καθώς αυτή την εβδομάδα αναμένονται τα αποτελέσματα των μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών, μεταξύ των οποίων οι Facebook, η Apple, η Amazon, η Alphabet και Μιcrosoft.

    Οι αναλυτές αναμένουν ισχυρά αποτελέσματα και από τους υπόλοιπους τεχνολογικούς γίγαντες. Εξάλλου, μέχρι στιγμής το 88% των εταιρειών του S&P 500 έχει παρουσιάσει θετικότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα τριμήνου.

    Ήδη τον χορό άνοιξε η Tesla, η οποία αμέσως μετά το κλείσιμο της Wall Street την Δευτέρα ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ειδικότερα, η εταιρεία του Elon Musk ανακοίνωσε κέρδη 1,45 δολάρια ανά μετοχή το δεύτερο τρίμηνο, έναντι 98 cents που ανέμεναν οι αναλυτές. Τα έσοδά της έφτασαν τα 11,96 δισ. δολάρια στο δεύτερο τρίμηνο, έναντι 11,3 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ τα καθαρά έσοδα έφτασε τα 1,14 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το 1 δισ. δολάρια

    Παράλληλα, η αγορά είδε για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούνιο την τιμή του bitcoin να περνά πάνω από τα 40.000 δολάρια. Η άνοδος στην αγορά των  κρυπονομισμάτων ήρθε μετά την δήλωση του Elon Musk πως θα επιτραπεί ξανά η χρήση bitcoin για την αγορά οχημάτων Tesla, καθώς την νύξη της Amazon για ανάλογη κίνηση. Η μετοχή της Coinbase  έκλεισε με άνοδο 9,13%.

    Τέλος οι επενδυτές αναμένουν την διήμερη συνάντηση των αξιωματούχων της FED καθώς και την έκθεση για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, που αναμένεται την Τετάρτη.

    Από τις μετοχές του δείκτη Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι  Dow (3,16%), Intel (2,47%) και Chevron (2,11%). Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Nike (-0,76%), UnitedHealth (-1,00%) και Amgen (-1,07%).



    ΣΧΟΛΙΑ