• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Σε αρνητικό έδαφος το άνοιγμα της Δευτέρας – Πιέσεις για Tesla, στο +3,9% η μετοχή της AT&T

    χρηματιστές στη wall street


    Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της Δευτέρας, με τον προβληματισμό για την άνοδο του πληθωρισμού να επανέρχεται πάνω από την αγορά.

    Η προηγούμενη εβδομάδα, παρά την ανοδική αντίδραση των τελευταίων ημερών, υπήρξε αρνητική για την αγορά, με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν τις χειρότερες επιδώσεις των τελευταίων μηνών, μετά τα στοιχεία ρεκόρ που ανακοινώθηκαν για τις τιμές στις ΗΠΑ. Ιδιαίτερες ήταν οι πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές, καθώς η άνοδος του πληθωρισμού δημιουργεί φόβο για αλλαγή στάσης της πολιτικής μηδενικών επιτοκίων της FED, κάτι που θα επηρέαζε αρνητικά τον κλάδο της τεχνολογίας. Οι αξιωματούχοι της FED πάντως επιμένουν πως οι πιέσεις στον πληθωρισμό θα είναι προσωρινές.

    Έτσι, η προσοχή των επενδυτών αυτή την εβδομάδα στρέφεται στην δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της FED και στις παρατηρήσεις των αξιωματούχων που συμμετείχαν σε αυτές ως προς το ζήτημα της αύξησης των τιμών των προϊόντων.

    Από εκεί και πέρα, νέα μέτωπο κατά της Κίνας άνοιξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέδωσαν κοινή δήλωση τη Δευτέρα αναφέροντας ότι μπορεί να συνεργαστούν για να «λογοδοτήσουν χώρες όπως η Κίνα που στηρίζουν πολιτικές που στρεβλώνουν το εμπόριο». Η δήλωση εκδόθηκε από την Εκπρόσωπο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών Κάθριν Τάι, την Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο και τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    Ο τομέας των μέσων ενημέρωσης είναι πιθανό να βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς η AT&T Inc, ιδιοκτήτρια εταιρεία των HBO και Warner Bros, και η εταιρεία streaming δικτύων Discovery Inc, αναμένεται να συγχωνεύσουν τα media assets τους. Η συγχώνευση της μονάδας WarnerMedia της AT&T με την Discovery θα δημιουργήσει έναν νέο γίγαντα streaming με αγοραία αξία περίπου 150 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με διάφορες αναφορές. Οι μετοχές της Discovery σημειώνουνη άνοδο 1,46% (αν και έχουν υποχωρήσει από τα πρώτα λεπτά από το άνοιγμα) και της AT&T  άνοδο 3,94%.

    Πιέσεις δέχονται σήμερα οι μετοχές τεχνολογίας, με τη Tesla να καταγράφει στη πτώση 1,43%, μετά το tweet του Έλον Μασκ ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι η εταιρεία μπορεί να πουλήσει ορισμένες ή όλες τις συμμετοχές της σε Bitcoin, το οποίο υποχωρεί άνω του 10%.

    Στα μάκρο της ημέρας, ο μεταποιητικός δείκτης Empire State, για τη δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη, υποχώρησε στις 24,3 μονάδες τον Μάιο μετά τις 26,3 μονάδες τον Απρίλιο Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 24,8 μονάδες.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα των αγορών μετοχών στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones υποχωρεί στις 34.296,46 μονάδες, με απώλειες -0,25%, ο S&P 500 στις 4.163,66 με πτώση -0,24% ενώ ο Nasdaq στις 13.374,30 μονάδες με απώλειες -0,41%.



    ΣΧΟΛΙΑ