• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Σε αντίθετη τροχιά με φόντο την έναρξη του οικονομικού συμποσίου στο Jackson Hole


    Σε αντίθετη τροχιά φαίνεται πως κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, μία ώρα μετά το άνοιγμα των αγορών.

    Παρά το γεγονός ότι τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών έδειχναν πριν από το άνοιγμα ότι θα κινηθούν με θετικά πρόσημα βρίσκοντας ώθηση από τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα της Nvidia, η έναρξη του ετήσιου οικονομικού συμποσίου στο Jackson Hole, που ξεκίνησε νωρίτερα την Πέμπτη έφερε αναστάτωση στον επενδυτικό κόσμο.

    Η ανησυχία των επενδυτών αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι την Παρασκευή, με την ομιλία του Τζερόμ Πάουελ, επικεφαλής της Fed όπου αναμένεται να αναφερθεί στα επόμενα βήματα της Κεντρικής Τράπεζας.

    Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, σύμφωνα με τα τελευταία πρακτικά της Fed, έγινε ευρέως γνωστό ότι υπάρχει διαφωνία ανάμεσα στους αξιωματούχους σχετικά με τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της τράπεζας, με τους περισσότερους αξιωματούχους να παραμένουν υπέρμαχοι των αυξήσεων.

    Πώς κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες

    Ήπιες απώλειες καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street μία ώρα μετά το άνοιγμα των αγορών.

    O Dow Jones κινείται στις 34.395,23 μονάδες με ήπια υποχώρηση -0,23%.

    Από τις μετοχές του δείκτη, ανοδικά κινούνται οι Verizon Communications Inc. (0,95%), Dow Inc. (0,80%) και Travelers Cos. Inc. (0,66%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες κινούνται οι Intel Corp. (-2,75%), Walt Disney Co. (-3,20%) και Boeing Co. (-3,32%).

    O S&P 500 κινείται στις 4.418,77 μονάδες με απώλειες -0,39%.

    Από τους κλάδους του δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσιάζει ο κλάδος των Υπηρεσιών Επικοινωνίας και Τεχνολογιών της Πληροφορίας (+1,92%), ενώ ο κλάδος της Ενέργειας συνεχίζει να καταγράφει απώλειες (-0,30%).

    Σε επίπεδο μετοχών, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι Autodesk Inc. (3,23%), Sealed Air Corp.(2,31%) και Digital Realty Trust Inc. (2,29%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι Dollar Tree Inc. (-9,92%), Advanced Micro Devices Inc. (-6,87%) και Bath & Body Works Inc. (-6,79%).

    Ο Nasdaq κινείται στις 13.623,67 μονάδες με ήπιες απώλειες -0,71%.

    Όσον αφορά την Nvidia, συνεχίζει να κινείται ανοδικά, αυξάνοντας τα κέρδη της κατά 1,94%. Αντίθετα, οι ανταγωνιστικές εταιρείες καταγράφουν απώλειες, με τη μετοχή της Microsoft να κινείται στο -1,44% και της Apple στο -1,76%.

    Αντίθετα, η μετοχή της Palantir, αν και στην προαγορά κατέγραφε άνοδο 4,44%, μέχρι στιγμής οι απώλειες της αγγίζουν το 8,10%. Πτωτική είναι και η πορεία της Tesla, σημειώνοντας απώλειες -2,96%.

    Τα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας

    Οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 10.000 στις 230.000 την εβδομάδα που έληξε στις 19 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ.καταγράφοντας χαμηλό τριών εβδομάδων.

    Οι συνεχιζόμενες απαιτήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν όσους έχουν λάβει παροχές για περισσότερο από μία εβδομάδα, μειώθηκαν σε 1,7 εκατομμύρια την περίοδο έως τις 12 Αυγούστου. Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων, ο οποίος εξομαλύνει μέρος αυτής της μεταβλητότητας, σκαρφάλωσε στις 236.750.

    Ταυτόχρονα, οι παραγγελείες των βασικών διαρκών αγαθών αυξήθηκαν κατά 0,5%, ξεπερνώντας την πρόβλέψη των επενδυτών που ανέμεναν η αύξησή του να μείνει σταθερή στο 0,2%. Παράλληλα, οι παραγγελείες των διαρκών αγαθών μειώθηκαν κατά 5,2%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα καταγράψουν απώλειες της τάξεως του 4%.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Πάρτι για την Aegean με άλμα 8,32% – Η Nvidia απογείωσε τις μετοχές πληροφορικής

    Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Οδηγίες για προστασία του αναπνευστικού από έκθεση σε καπνό

    Drone της Frontex έπεσε στη θάλασσα νότια της Κρήτης

     



    ΣΧΟΛΙΑ