• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πτωτικό άνοιγμα για τους δείκτες μετά την αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας

    Wall Street


    Σε αρνητικό έδαφος κινούνται στο ξεκίνημα της Πέμπτης οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε την τελευταία εβδομάδα, για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάρτιο.

    Ειδικότερα, οι αιτήσεις την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Ιουλίου αυξήθηκαν στις 1,416 εκατ., από 1,307 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πως ο αριθμός τους θα κυμανθεί στις 1,30 εκατ. αιτήσεις.

    Τα νέα ήρθαν να επιδεινώσουν το κλίμα που είχε βαρύνει μετά τη διαφαινόμενη  επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ – Κίνας, μετά την εντολή του State Department για το κλείσιμο του κινεζικού προξενείου στο Χιούστον.

    Στον αντίποδα, τα καλά νέα ήρθαν από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων με την Tesla και την Microsoft να καταφέρνουν να ξεπερνούν τις προσδοκίες των αναλυτών. Παράλληλα, αισιοδοξία υπάρχει και ως προς την κρατική βοήθεια στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, μετά τη διαρροή από τους Ρεπουμπλικάνους στη Γερουσία για  πρόοδο στην σκληρή διαπραγμάτευση για την παροχή πρόσθετων κεφαλαίων ύψους 1 τρισ. δολαρίων.

    Λίγο μετά το πρώτο μισάωρο, ο Dow Jones υποχωρούσε στις 26.931,75 μονάδες με απώλειες -0,27%,  ο S&P 500 στις 3.274,20 μονάδες με πτώση -0,06% και ο  Nasdaq  στις 10.694,99 με απώλειες -0,10%.



    ΣΧΟΛΙΑ