• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πτώση μετά τα ρεκόρ της Τρίτης – Βουτιά 10% για Twitter και Robinhood

    • NewsRoom


    Πτωτικά έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τα ρεκόρ που σημειώθηκαν την Τρίτη.

    Ειδικότερα ο Dow Jones έκλεισε στις 35.490,69 μονάδες με πτώση -0,74%, ενώ ο S&P 500 στις 4.551,68 μονάδες με απώλειες -0,51%. Αμετάβλητος έκλεισε ο Nasdaq στις 15.235,84 μονάδες.

    Τα βλέμματα της αγοράς παραμένουν στα εταιρικά αποτελέσματα, με τις τεχνολογικές μετοχές να είναι στο επίκεντρο.  Μέχρι στιγμής, αποτελέσματα τριμήνου έχει ανακοινώσει το 30% των εταιρειών του S&P 500, με το 82% εξ αυτών να έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη και το 80% τις προσδοκίες για τα έσοδα.

    Από εκεί και πέρα, η αγορά είδε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο να διευρύνεται κατά  9,2% στα 96,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου. Οι εξαγωγές αγαθών υποχώρησαν κατά 4,7% ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,5%.

    Τα αποθέματα χονδρικής ενισχύθηκαν κατά 1,1% τον Σεπτέμβριο ενώ τα αποθέματα λιανικής μειώθηκαν κατά 0,2%, κυρίως λόγω της υποχώρησης των αποθεμάτων στα αυτοκίνητα, ως αποτέλσμα της έλλειψης ημιαγωγών. Εξαιρουμένων των αποθεμάτων αυτοκινήτων, τα αποτελέσματα λιανικής σημείωσαν άνοδο κατά 0,6%.

    Οι συνολικές παραγγελίες για διαρκή αγαθά υποχώρησαν κατά 0,4% τον Σεπτέμβριο. Οι παραγγελίες στα βασικά κεφαλαιουχικά αγαθά αυξήθηκαν κατά 0,8% μετά από άνοδο 0,5% τον προηγούμενο μήνα.

    Η αγορά αναμένει αύριο τα προκαταρκτικά αποτελέσματα για το αμερικανικο ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου, με τους αναλυτές να αναμένουν ανάπυξη  2,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

    Σε επίπεδο μετοχών, μεταξύ των 30 του Dow Jones μόλις 6 έκλεισαν με άνοδο. Τη μεγαλύτερη εξ αυτών σημείωσαν οι Microsoft (4,21%), McDonald’s (2,67%) και Coca-Cola (1,93%), βρίσκοντας στήριξη στα θετικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσαν.

    Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η Visa (-6,92%), καθώς η εταιρεία εξέδωσε μια προοπτική εσόδων που ορισμένοι αναλυτές θεώρησαν συντηρητική, την ώρα που το Υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνά τη σχέση της Visa με εταιρείες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας. Η Dow έκλεισε στο -4,62% και η Walgreens Boots Alliance -2,46%.

    Εκτός Dow Jones στο -5,42% έκλεισε η General Motors παρά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοίνωσε ενώ βουτιά 10,44% σημείωσε η Robinhood καθώς τα έσοδα τριμήνου που ανακοίνωσε ήταν πολύ πιο κάτω από τις  προσδοκίες, κυρίως λόγω της αδυναμίας στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων. Βουτιά 10,78% και για τις μετοχές του Twitter, λόγω ανησυχιών για το guidance των δαπανών, παρά τα ισχυρά κέρδη τριμήνου.



    ΣΧΟΛΙΑ