• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νευρικότητα και εναλλαγές προσήμου παρά το άλμα από Netflix και United Airlines (upd)

    • NewsRoom
    Wall street


    Προσπάθεια να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος επιχειρεί η Wall Street, η οποία ξεκίνησε την ημέρα με ήπιες απώλειες παρά τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν η Netflix και η United Airlines.

    Η αγορά κινείται με νευρικότητα, με συνεχόμενες αυξομειώσεις, καθώς ο προβληματισμός για το ενδεχόμενο ύφεσης παραμένει.

    Ειδικότερα, αυτή την ώρα (19.45 ώρα Ελλάδας), ο Dow Jones κινείται στις 30.440,52 μονάδες με απώλειες -0,27%, ο S&P 500 στις 3.695,36 μονάδες με πτώση -0,66% ενώ ο Nasdaq στις 10.689,76  με απώλειες -0,77%

    Οι πιέσεις στους δείκτες έρχονται την ώρα που η μετοχή της Netflix σημειώνει άνοδο 13,9%, μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη και έσοδα που ανακοίνωσε στο προηγούμενο τρίμηνο, αλλά και την εντυπωσιακή του αύξηση στους καθαρούς επί πληρωμή συνδρομητές, η οποία ήταν διπλάσια από τις εκτιμήσεις της εταιρείας.

    Την ίδια ώρα, η μετοχή της United Airlines σημειώνει άλμα 7,3%, καθώς και αυτή ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε. H μετοχή της Procter & Gamble κινείται στο +1,8% έχοντας επίσης καταφέρει να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις τόσο σε κέρδη όσο και σε πωλήσεις.

    Ωστόσο, η άνοδος της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου στο 4,12% προβληματίζει τις τεχνολογικές μετοχές. Παρά το ράλι στις μετοχές τις δύο προηγούμενες ημέρες, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου δεν λέει να υποχωρήσει κάτω από το 4%, υποδηλώνοντας πως οι φόβοι για την επικείμενη ύφεση παραμένουν πάνω από την αγορά.

    Ιδιαίτερη πίεση στον Nasdaq ασκούν οι μετοχές των κινεζικών εταιριών τεχνολογίας, με τη  JD.com να κινείται στο -7.00% (έχοντας κλείσει νωρίτερα στο -5,55% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ) και την Pinduoduo στο -4,24%.

    Ισχυρή είναι και η πτώση της Abbott Labs στον S&P 500, η οποία κινείται στο  -7,65% παρά το ότι η εταιρία ξεπέρασε τις προσδοκίες για το τρίτο τρίμηνο.

    Η αγορά συνεχίζει να έχει την προσοχή της στα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς οι IBM και η Tesla αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα τις επιδόσεις τους για το προηγούμενο τρίμηνο. Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Snap θα αναφέρει τα αποτελέσματά της αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

    «Στην θετική πλευρά, η σεζόν εταιρικών κερδών μπορεί να βοηθήσει κάπως την εμπιστοσύνη των επενδυτών, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών υπερπώλησης και μειωμένων προσδοκιών. Αυτό θα βοηθήσει τις μετοχές να διατηρήσουν τη θέση τους, αλλά μέχρι να δούμε αποδόσεις 2 και 10 ετών να αρχίσουν να μειώνονται, πιστεύουμε ότι οι έμποροι και οι επενδυτές θα πρέπει να παραμείνουν επιφυλακτικοί στο να περιμένουν πάρα πολλά από αυτό το ράλι», δήλωσε ο Nick Colas της DataTrek Research.

    Η αγορά αναμένει σήμερα την έκδοση του Beige Book της Federal Reserve, η έκθεση της κεντρικής τράπεζας για την τρέχουσα κατάσταση των οικονομικών συνθηκών.

    Στα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν τον Σεπτέμβριο κατά 8,1% στο εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 1,439 εκατ. μονάδων.

    Διαβάστε επίσης:

    Netflix: Ξεπέρασε τις προσδοκίες με 2,41 εκατομμύρια νέους καθαρούς συνδρομητές στο τρίτο τρίμηνο

    Βουτιά στις ενάρξεις κατοικιών τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ

    Στο 12,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο – Στο 9,9% στην ευρωζώνη



    ΣΧΟΛΙΑ