• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Προς τις 30.000 μονάδες κινείται ο Dow Jones – «Άλμα» 4% για πετρέλαιο, «βουλιάζει» ο χρυσός

    • NewsRoom
    Wall Street


    Πολύ κοντά στο όριο των 30.000 μονάδων κινείται ο Dow Jones στο άνοιγμα της Τρίτης, με τους βασικούς δείκτες να συνεχίζουν για δεύτερη συνεδρίαση την ανοδική τους τάση, ακολουθώντας την ισχυρή άνοδο των χρηματιστηρίων στην Ευρώπη.

    H αγορά αντέδρασε θετικά στην απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να ξεκινήσει τις διαδικασίες μετάβασης της εξουσίας στον επερχόμενο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Η επικεφαλής της Διοίκησης Γενικών Υπηρεσιών Έμιλι Μέρφι δήλωσε στον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ότι η κυβέρνηση Τραμπ διαθέτει ομοσπονδιακούς πόρους για τη μετάβασή του στο αξίωμα. Ο Τραμπ μέσω ανάρτησής του στο Twitter τόνισε ότι ενέκρινε την κίνηση, αλλά είπε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα. Μάλιστα, ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται πως θα ορίσει ως υπουργό Οικονομικών μια παλιά γνώριμο της αγοράς, την πρώην επικεφαλής της FED, Τζάνετ Γέλεν.

    Παράλληλα, η αγορά πανηγυρίζει για την εντυπωσιακή πορεία της μετοχής της Tesla, λίγο πριν την είσοδό της στον S&P 500, καθώς η εταιρεία του Έλον Μασκ ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση τα 500 δισ. δολάρια.

    Σε αυτό το κλίμα, μια ώρα μετά την έναρξη των συνεδριάσεων στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης, ο Dow Jones ενισχύεται στις 29.975,50 μονάδες με άνοδο 1,30%, ο  S&P 500 στις 3.610,68 μονάδες με κέρδη 0,92% και ο  Nasdaq στις 11.911,91 μονάδες με άνοδο 0,26%. Τη μεγαλύτερη στήριξη στον Dow Jones δίνει η μετοχή της Boeing που κινείται αυτή την ώρα στο 4,66%.

    Πέρα από τις μετοχές, ιδιαίτερα θετική προμηνύεται η ημέρα και για τις τιμές του πετρελαίου. Αυτή την ώρα,  το συμβόλαιο Ιανουαρίου του αμερικανικού αργού (WTI) ενισχύεται στα κατά 4,18% στα 44,86 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο του Brent κινείται με άνοδο 3,5% στα 47,67 δολάρια το βαρέλι.

    Αντίθετα, νέα βουτιά σημειώνει το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του χρυσού, το οποίο υποχωρεί κατά 2,06% στα 1.806,10 δολάρια η ουγκιά.



    ΣΧΟΛΙΑ