• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πάνω από τις 5.000 μονάδες κινείται ο S&P 500

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Σταθερά πάνω από το ορόσημο των 5.000 μονάδων κινείται στο άνοιγμα της Παρασκευής ο S&P 500, με τον Dow Jones πάντως να κινείται σε αρνητικό έδαφος.

    Ειδικότερα, λίγο πριν τη συμπλήρωση δύο ωρών από το άνοιγμα της Παρασκευής, ο Dow Jones κινείται στις 38.649,41 μονάδες με απώλειες -0,20% ενώ ο S&P 500 στις 5.014,06 με κέρδη 0,32%, καταγράφοντας νέο ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό.  Ο Nasdaq κινείται στις 15.941,86 μονάδες με άνοδο 0,94%.

    O S&P 500 κατάφερε για πρώτη φορά την Πέμπτη να βρεθεί, για λίγα λεπτά, οριακά πάνω από τις 5.000 μονάδων,για πρώτη φορά στην ιστορία του, ωστόσο η βουτιά της PayPal τον οδήγησε τελικά να κλείσει τη χθεσινή συνεδρίαση λίγο κάτω από το συγκεκριμένο όριο.

    Μικρή ώθηση στη συνεδρίαση της Παρασκευής δίνουν οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό του Δεκεμβρίου, οι οποίες έδειξαν πως κινήθηκε με πιο αργό ρυθμό από ό,τι είχε αρχικά αναφερθεί. Ειδικότερα, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,2% σε επίπεδο μήνα αντί για 0,3% όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί, επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεται σε τροχιά αποκλιμάκωσης.  Ο ΔΤΚ επιταχύνθηκε συνολικά με ετήσιο ρυθμό 2,7% στο τέταρτο τρίμηνο, μειωμένος κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα από τα αρχικά δηλωθέντα στοιχεία.

    Στο μέτωπο των εταιρικών ανακοινώσεων, βουτιά 12% καταγράφει η μετοχή της Pinterest, αφού η εταιρεία εξέδωσε ασθενέστερο από το αναμενόμενο guidance και έχασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα. Ειδικότερα, ανακοίνωσε έσοδα 981 εκατ. δολάρια έναντι 991 εκατ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές. Αντίθετα, τα προσαρμοσμένα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 53 σεντ ανά μετοχή, έναντι 51 σεντς ανά μετοχή αναμενόμενα.

    Από την πλευρά της η PepsiCo, έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα έσοδα του δ’ τρίμηνου, και τη μετοχή της υποχωρεί κατά 3%. H εταιρεία πάντως ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων και προχώρησε σε αύξηση του μερίσματος της κατά 7%.

    Διαβάστε επίσης

    Alpha Bank: Από 13/2 η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της ΑΜΚ

    Χρηματιστήριο: Στο 50,8% μειώθηκαν οι συναλλαγές των ξένων τoν Ιανουάριο

    Χρηματιστήριο: Alpha και Πειραιώς ξεχώρισαν, νέο υψηλό η Τιτάν, δεν κράτησε το «συν» ο ΟΤΕ, το σενάριο για τις 1.468 μονάδες



    ΣΧΟΛΙΑ