• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πάνω από τις 27.000 μονάδες ο Dow Jones με πρωταγωνίστρια την Pfizer

    • NewsRoom


    Με ήπια κέρδη ολοκλήρωσαν την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να μοιράζουν την προσοχή τους μεταξύ των νέων διαφαινόμενων εντάσεων στις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας και στα εταιρικά αποτελέσματα που συνεχίζουν να ανακοινώνουν οι εταιρείες, με σειρά να παίρνουν οι μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί.

    Στο επίκεντρο βρέθηκε η εντολή των ΗΠΑ προς το Πεκίνο για το κλείσιμο του κινεζικού προξενείου στο Χιούστον, προκειμένου να προστατευθεί η αμερικανική πνευματική ιδιοκτησία και τα προσωπικά δεδομένα Αμερικανών, όπως ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η απόφαση έφερε την αντίδραση της Κίνας, η οποία απείλησε με αντίποινα σε περίπτωση που η Ουάσινγκτον επιμείνει σε αυτή.

    Από την άλλη, στήριξη στην αγορά έδωσε η είδηση πως οι  ΗΠΑ προχώρησαν σε συμφωνία με την Pfizer και την BioNTech για την παραγωγή 100 εκατ. εμβολίων κατά του κορονοϊού – σε περίπτωση που το υποψήφιο εμβόλιό τους λάβει την τελική έγκριση των Αρχών – έναντι 1,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η μετοχή της Pfizer πρωταγωνίστησε με άνοδο 5,10% βοηθώντας τον Dow Jones να κλείσει πάνω από τις 27.000 μονάδες και συγκεκριμένα στις 27.005,73 μονάδες, με άνοδο 0,62%. Από τις 30 μετοχές μόλις 7 έκλεισαν με πτώση, με τη μεγαλύτερη να σημειώνουν οι μετοχές των Goldman Sachs (-2,85%), Exxon Mobil (-2,35%) και JPMorgan (-0,73%).

    Ο S&P 500 έκλεισε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,57% στις 3.275,85 μονάδες, ενώ ο Nasdaq με κέρδη 0,24% στις 10.706,13 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ