• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Οριακές απώλειες για Dow Jones, κέρδη για Nasdaq και S&P στον απόηχο των ειδήσεων από την αγορά εργασίας

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με οριακές απώλειες, παραμένοντας κοντά στο ιστορικό υψηλό του έκλεισε ο Dow Jonews, σε μια ημέρα με έντονη νευρικότητα για τους δείκτες της Wall Street. Αντίθετα, σε θετικό έδαφος επέστρεψαν ο Nasdaq και ο S&P 500.

    O κλάδος της ενέργειας ήταν αυτός που δέχθηκε τη μεγαλύτερη πίεση, υποχωρώντας κατά 1,54%.  ενώ αντίθετα την καλύτερη επίδοση μεταξύ των 11 κλάδων του S&P 500 σημείωσε αυτός της τεχνολογίες πληροφοριών, κλείνοντας στο +1,04%. Συνολικά, 7 κλάδοι έκλεισαν με απώλειες, 3 ανοδικά ενώ αμετάβλητος έκλεισε ο κλάδος των επικοινωνιών.

    Οι επενδυτές είδαν με προβληματισμό τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας για τον αριθμό των ατόμων που υπέβαλαν αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος ήταν ξανά υψηλότερος από το αναμενόμενο. Οι αιτήσεις για καταβολή επιδόματος, σε προσαρμοσμένη βάση, ανήλθαν σε 793.000, περίπου 36.000 υψηλότερες από τις 757.000 που αναμενόταν από τους οικονομολόγους.

    Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν το προβληματικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά εργασίας, κάτι που επεσήμανε κατά την χθεσινή του ομιλία στη Νέα Υόρκη και ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ. Ο Πάουελ προειδοποίησε πως η τρέχουσα κατάσταση στην απασχόληση παραμένει ακόμα πολύ μακριά από αυτό που κρίνεται απαραίτητο για να επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα. Ωστόσο, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αναπτερώνει τις ελπίδες της αγοράς για την τύχη του πακέτου τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας που έχει προτείνει στο Κογκρέσο ο Τζο Μπάιντεν, αφού ασκεί περισσότερη πίεση προς τα δύο σώματα για μια ταχεία έγκρισή του.

    Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, πάνω από το 80% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

    Από τις μετοχές που βρέθηκαν στο ενδιαφέρον των επενδυτών, η Pinterest έκλεισε με άνοδο 7,29%, μετά το δημοσίευμα των Financial Times ότι η Microsoft εξέτασε την εξαγορά της εταιρείας. Η Microsoft έκλεισε με άνοδο 0,69%.

    Η Walt Dinsey η οποία ανακοινώνει τα εταιρικά της αποτελέσματα αμέσως μετά το κλείσιμο της Wall street, έκλεισε με άνοδο 0,67%. Ωστόσο, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το τέλος της συνεδρίασης η μετοχή της σημειώνει αλμα άνω του 2% πραγματοποιεί καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα τριμήνου. Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα 16,25 δισ. δολαρίων (εκτίμηση 15,9 δισ. δολαρίων) καθώς οι συνδρομητές του Disney+ έφτασαν τους 94,9 εκατ. στο τρίμηνο.

    Από την άλλη ισχυρές απώλειες σημείωσαν  οι μετοχές κάνναβης , διακόπτοντας απότομα το ισχυρό ράλι των τελευταίων ημερών. Οι συγκεκριμένες μετοχές έχουν βρεθεί τις τελευταίες ημέρες στο στόχαστο των επενδυτών του Reddit, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα είχαν οδηγήσει σε άλμα την μετοχή της Gamestop.

    Η μετοχή της Tilray – την οποία ορισμένοι χρήστες του Reddit επιθυμούν να μετατρέψουν σε «νέα Gamestop» – υποχωρεί κατά 49,68% ενώ αυτή της Aphria κατά 35,99%.

    Αντίθετα άλμα 63,51% σημείωσε η μετοχή της εταιρείας γνωριμιών Bumble, στην πρεμιέρα της στο χρηματιστήριο,

    Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 31.430,30 μονάδες με απώλειες -0,02%. Αντίθετα, ο S&P 500 έκλεισε στις 3.916,35 μονάδες με κέρδη 0,17% ενώ ο Nasdaq στις 14.025,77 μονάδες με κέρδη 0,38%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι μετοχές των Intel (3,06%), Visa (2,08%) και Salesforce (1,81%). Αντίθετα τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των Walgreens (-2,89%), 3M (-1,37%) και IBM (-1,06%). Συνολικά, 13 μετοχές έκλεισαν με άνοδο και 17 με πτώση.



    ΣΧΟΛΙΑ