• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ο πληθωρισμός Σεπτεμβρίου έβαλε τέλος στο τετραήμερο ανοδικό σερί

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Η ανησυχία για τις κινήσεις της FED επανήλθε στη Wall Street την Πέμπτη μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, με τους βασικούς δείκτες να σταματούν το μικρό ανοδικό τους σερί.

    O Dow Jones έκλεισε στις 33.631,14 μονάδες με απώλειες -0,51%, ο S&P 500 στις 4.349,61 μονάδες με πτώση -0,62% ενώ ο Nasdaq στις 13.574,22 μονάδες με απώλειες -0,63%.

    Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν με αυτή του 10ετούς αμερικανικού treasury να σημειώνει άνοδο σχεδόν 11 μονάδων βάσης στο 4,707%. Το 2ετές αμερικανικό κρατικό ομόλογο είδε την απόδοσή του να διαπραγματεύεται στο 5,06% μετά από άνοδο άνω των 6 μονάδων βάσης.

    Αιτία της ανόδου των αποδόσεων των ομολόγων, η οποία έπληξε τις μετοχές, ήταν τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, σύμφωνα με τα οποία ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση και κατά 3,7% σε ετήσια.  Οι εκτιμήσεις του Dow Jones έκαναν λόγο για αύξηση κατά 0,3% σε μηνιαία και 3,6% σε ετήσια βάση.

    Ο δομικός πληθωρισμός, εξαιρουμένων των πιο ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ευθυγραμμίστηκε με τις προσδοκίες των οικονομολόγων με αύξηση 0,3% σε μηνιαία βάση και 4,1% σε δωδεκάμηνη βάση.

    Τα στοιχεία έρχονται μετά από έναν ισχυρότερο από τον αναμενόμενο δείκτη τιμών παραγωγού για τον Σεπτέμβριο.

    Από εκεί και πέρα η αγορά συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την κρίση στη Μέση Ανατολή, η οποία εγείρει ερωτήματα γύρω από την προσφορά του πετρελαίου και τις πιθανές επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει μια αναταραχή στις προσπάθειες για μείωση του πληθωρισμού.

    Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στα εταιρικά αποτελέσματα, με τις JPMorgan, BlackRock και UnitedHealth Group να ανακοινώνουν τα κέρδη για το προηγούμενο τρίμηνο την Παρασκευή.

    Από την πλευρά της η Walgreens Boots Alliance ανακοίνωσε μικρότερες του αναμενόμενου απώλειες το προηγούμενο τρίμηνο, πρόοδο στα σχέδιά της για τη μείωση του κόστους. Παρά την απώλεια κερδών και την ήπια καθοδήγηση για το έτος, η μετοχή της κατάφερε να κλείσει στο +7,04%, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones.

    Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των μετοχών του δείκτη σημείωσε η Boeing με απώλειες -2,43%, ενώ οι Goldman Sachs, Travelers, Caterpillar, Dow, ΙΒΜ, 3M, Coca-Cola, Home Depot, Verizon, Honeywell International και McDonald’s έκλεισαν με απώλειες άνω του 1%.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Τρίτη ημέρα απωλειών για το WTI, μικρή αντίδραση για το Brent

    Χρυσός: Νέα μικρή άνοδος παρά την πίεση από δολάριο και ομόλογα

    Ευρωαγορές: Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ μείωσε τα κέρδη στα χρηματιστήρια



    ΣΧΟΛΙΑ