• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νευρικότητα και οριακές μεταβολές στο άνοιγμα της Τετάρτης – Βουτιά για τον χρυσό, κέρδη για πετρέλαιο

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με μικτά πρόσημα ξεκίνησαν την Πέμπτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με την αρχική αισιοδοξία να υποχωρεί σταδιακά.

    Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνιούτσιν, πρότεινε προς την Βουλή των Αντιπροσώπων ένα νέο πακέτο μέτρων στήριξης ύψους 916 δισ. δολαρίων το απόγευμα της Τρίτης, μετά την άρνηση  των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο να αποδεχτούν την πρόταση του ηγέτη της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Ρεπουμπλικάνου, Μιτς ΜακΚόνελ για ένα μικρότερο πακέτο, το οποίο θα περιελάμβανε μόνο τα μέτρα που υπάρχει συμφωνία και από τις δύο πλευρές.

    Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται την ώρα που οι ΗΠΑ ζουν τις χειρότερες υγειονομικά ημέρες από την έναρξη της πανδημίας, με πάνω από 200.000 νέα κρούσματα να καταγράφονται την Τρίτη, Μέσα σε μια μόλις εβδομάδα, πάνω από 1 εκατ. κρούσματα έχουν καταγραφεί αυξάνοντα τον συνολικό αριθμό στις ΗΠΑ στα 15 εκατομμύρια. Πάντως, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η έγκριση από την FDA της παροχής έκτακτης άδειας για το πρώτο εμβόλιο κατά της Covid-19 από τη Pfizer και την BioNTech. Μάλιστα οι εταιρείες εξετάζουν τρόπους για να κάνουν απλούστερη τη διανομή και φύλαξη του εμβολίου, το οποίο χρειάζεται να διατηρείται σε πολικές θερμοκρασίες.

    Οι φορείς της αγοράς στρέφουν το βλέμμα τους επίσης και στις συζητήσεις ΕΕ – Βρετανίας για το επικείμενο Brexit, με τις ειδήσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας να μην είναι οι καλύτερες, αφού οι διαπραγματεύσεις έχουν κολλήσει και με την κλεψύδρα να αδειάζει, ένα άτακτο Brexit είναι περισσότερο πιθανό. Το εν λόγω σενάριο επιβεβαιώνει και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία υποστήριξε ότι υπάρχει πιθανότητα συμφωνίας εφόσον όμως η Βρετανία κάνει πίσω σε κάποιες απαιτήσεις της ενώ τόνισε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη για ένα Brexit χωρίς εμπορική συμφωνία.

    Έτσι, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας ο Dow Jones κινείται οριακά με άνοδο 0,04% στις 30.186,51 μονάδες ενώ ο S&P 500 κινείται στις 3.705,40 με επίσης οριακή άνοδο 0,09%. Αντίθετα οριακά πτωτικά κινείται ο  Nasdaq  στις 12.577,43 μονάδες και το -0,04%.

    Με απώλειες  -1,69% κινείται στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης η τιμή του συμβολαίου χρυσού παράδοσης Φεβρουαρίου, που διαμορφώνεται αυτή την ώρα στα 1.843,30 δολάρια η ουγκιά.  Αντίθετα,  το συμβόλαιο Ιανουαρίου του WTI  διαμορφώνεται στα 46,06 δολάρια το βαρέλι κινούμενο με άνοδο +1,01%.

    Στο ICE Future του Λονδίνου, το συμβόλαιο του Brent παράδοσης Φεβρουαρίου κινείται στα 49,32 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,98%.



    ΣΧΟΛΙΑ