• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον Nasdaq, πρωταγωνίστησε για τον Dow Jones η Microsoft με άνοδο 5,62%

    • NewsRoom
    Σάτια Ναντέλα, CEO Microsoft

    Σάτια Ναντέλα, CEO Microsoft


    Με κέρδη ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τις μετοχές της τεχνολογίας και δευτερευόντως αυτές του κλάδου της υγείας να πρωταγωνιστούν.

    Οι επενδυτές έλαβαν στήριξη από την έκθεση του Institute for Supply Management, σύμφωνα με την οποία ο δείκτης παραγωγής  αυξήθηκε στις 54,2 μονάδες, την υψηλότερη τιμή των τελευταίων 15 μήνες. Οποιοσδήποτε αριθμός άνω του 50 αντιπροσωπεύει αύξηση της βιομηχανικής δραστηριότητας.

    Παράλληλα, οι διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για ένα νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας συνεχίζουν να απασχολούν τους επενδυτές, αλλά και τις ίδιες τις μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες φρόντισαν να γνωστοποιήσουν στους βουλευτές και τους γερουσιαστές πως επιθυμούν να υπάρχει νέα στήριξη των μικρών αμερικανικών επιχειρήσεων από το κράτος.

    Την ίδια ώρα το ενδιαφέρον στράφηκε και στην πλευρά της Microsoft, η οποία επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την TikTok και την απόκτηση των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Τραμπ, που είχε απειλήσει πως θα απαγορεύσει την δημοφιλή πλατφόρμα στις ΗΠΑ για λόγους ασφάλειας, ζήτησε να υπάρξει εξαγορά της εταιρείας,  ιδιοκτησίας της κινεζικής ByteDance, μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, προτρέποντας την Microsoft να προχωρήσει στην απόκτηση του συνόλου της εταιρείας.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones έκλεισε στις 26.664,40 μονάδες με άνοδο 0,89%, ο  S&P 500 στις 3.294,61 μονάδες με κέρδη  0,72%, ενώ ο Nasdaq μπήκε στον Αύγουστο με νέο ιστορικό ρεκόρ, κλείνοντας στις 10.902,80 μονάδες με άνοδο 1,47%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones ξεχώρισε όπως ήταν αναμενόμενο η Microsoft που έκλεισε στο +5,62%. Ακολούθησαν οι μετοχές των Merck & Co. στο +2,87%
    και της Boeing στο +2,70%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε η μετοχή της Dow με -2,36%. Συνολικά, 2ο μετοχές έκλεισαν με άνοδο και 10 με πτώση.



    ΣΧΟΛΙΑ