• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νέες απώλειες για τους βασικούς δείκτες αναμένοντας τον πληθωρισμό Ιουλίου

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με απώλειες έκλεισαν ξανά οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με την αγορά να αναμένει με αγωνία τα κρίσιμα στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιουλίου.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.123,36 μονάδες με απώλειες -0,54%, ο S&P 500 στις 4.467,71 μονάδες με πτώση -0,70% ενώ ο Nasdaq στις 13.722,02 μονάδες με βουτιά -1,17%.

    Οι απώλειες της Τετάρτης ακολούθησαν την αρνητική συνεδρίαση της Τρίτης, μετά την υποβάθμιση αρκετών αρκετών περιφερειακών τραπεζών από την Moody’s που βάρυνε το κλίμα.

    Μέχρι στιγμής ο Αύγουστος δεν έχει ξεκινήσει καλά για τους τρεις δείκτες, με τον Nasdaq  να υποχωρεί κατά  4,4% από την αρχή του μήνα, τον S&P 500 κατά 2,6% και τον Dow Jones κατά 1,2%. Μάλιστα ο  Nasdaq πλέον κινείται σε αρνητικό έδαφος για το τρίμηνο.

    Οι επενδυτές αναμένουν πλέον την Πέμπτη τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον μήνα Ιούλιο. Η αγορά παρακολουθεί τον δείκτη τους τελευταίους μήνες για πιθανές πληροφορίες σχετικά με το πώς η Federal Reserve θα προχωρήσει με τα επιτόκια. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι ο δείκτης θα αυξηθεί κατά 3,3% τον Ιούλιο σε επίπεδο έτους.

    Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Roblox υποχώρησε κατά 22% καθώς δεν κατάφερε να πιάσει τις προσδοκίες των αναλυτών για το τρίμηνο, ενώ αμέσως μετά το κλείσιμο η Disney ανακοίνωσε μεικτά αποτελέσματα, απογοητεύοντας την αγορά.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη καλύτερη επίδοση σημείωσαν οι Dow (0,96%), Honeywell International (0,85%) και Caterpillar (0,58%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι Salesforce (-2,70%), Intel (-2,11%) και Goldman Sachs (-1,60%).



    ΣΧΟΛΙΑ