• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νέες απώλειες 1% για τον Nasdaq

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με νέες απώλειες ολοκλήρωσαν την Πέμπτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, παρά την προσπάθεια στο πρώτο μισό της ημέρας να βρεθούν ξανά σε θετικό έδαφος.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.699,88 μονάδες με απώλειες -0,73%, ο S&P 500 στις 4.081,50 μονάδες με πτώση -0,88% ενώ ο Nasdaq  στις 11.789,58 μονάδες με νέα βουτιά -1,02%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, μόλις 5 κατάφεραν να κλείσουν σε θετικό έδαφος, με τη μεγαλύτερη άνοδο να σημειώνει η Salesforce (2,43%). Ανοδικά κινήθηκαν επίσης οι Walmart (0,93%), UnitedHealth (0,52%), American Express (0,22%) και Merck (0,08%).

    Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Walgreens Boots Alliance Inc. (2,05%) και  3M (-2,03%), ενώ στο -1,88% έκλεισε η Goldman Sachs.

    Η μετοχή της Disney ολοκλήρωσε την ημέρα στο -1,31%. Η εταιρεία κατάφερε να ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών με τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε, καθώς η πτώση στους ενεργούς συνδρομητές του Disney+ ήταν μικρότερη της αναμενόμενης, ενώ ο τομέας των θεματικών πάρκων παρουσίασε ισχυρή κερδοφορία. Ο CEO Bob Iger ανέφερε πως σκοπεύει να παραμείνει στη θέση μόνο για δύο χρόνια, την ώρα που ο ακτιβιστής επενδυτής Nelson Peltz ανακοίνωνε πως σταματά τη «μάχης δι’ αντιπροσώπων» που διεξήγε για τον προσανατολισμό της εταιρείας, καθώς ικανοποιήθηκε από την ανακοίνωση για το σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο περιλαμβάνει 7.000 απολύσεις.

    Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα δ τριμήνου της PepsiCo, η οποία είδε τη μετοχή της να κλείνει στο +0,95%.

    Ήπια ανοδικά κινήθηκε και η PepsiCo, με τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου της να ξεπερνούν τις προβλέψεις των αναλυτών της. Μετά το τέλος της συνεδρίασης αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνουν η Lyft, η PayPal και η Expedia.

    Νέα ισχυρή πτώση, παρασύροντας τις τεχνολογικές μετοχές, κατέγραψε η Alphabet καθώς οι ανησυχίες γύρω από το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης της Google, το Bard, παραμένουν, την ώρα που ο ανταγωνισμός στον συγκεκριμένο τομέα αυξάνεται.  Η μετοχή έκλεισε στο -4,39%.

    Τέλος,  με άνοδο 3% έκλεισε η Tesla, η οποία πλέον έχει υπερδιπλασιάσει την αξία της σε σχέση μετά ιστορικά χαμηλά της 6ης Ιανουαρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ