• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Nvidia

    Wall Street


    Σε θετικό έδαφος επέστρεψε ο Dow Jones στη Wall Street την Τρίτη, ενώ σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν ο Nasdaq και ο S&P 500, με την άνοδο πάντως να είναι συγκρατημένη ενόψει των ανακοινώσεων της Nvidia αλλά και  των πρακτικών της FED που αναμένονται την Τετάρτη.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 39.872,99 μονάδες με άνοδο 0,17%, ο S&P 500 ολοκλήρωσε την ημέρα στις 5.321,41 μονάδες με κέρδη 0,25% ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 16.832,62 μονάδες με άνοδο 0,22%.

    Το ενδιαφέρον της αγοράς επικεντρώθηκε την Τρίτη στα οικονομικά αποτελέσματα των κολοσσών του λιανικού εμπορίου στις ΗΠΑ, τα οποία προσέφεραν πέρα των άλλων και κάποιες πληροφορίες για την κατάσταση των καταναλωτών στις ΗΠΑ.

    Οι μετοχές της Macy’s  αυξήθηκαν κατά 5,24%, καθώς παρά την πτώση 60% στα καθαρά κέρδη στο πρώτο τρίμηνο, η εταιρεία αύξησε την πρόβλεψη της για το σύνολο του έτους.

    Αντίθετα, η μετοχή της Lowe’s υποχώρησε κατά 1,76%, παρά την μικρότερη του αναμενόμενου μείωση των κερδών, καθώς οι πωλήσεις της εταιρείας στο πρώτο τρίμηνο μειώθηκαν.

    Πέρα από τις μετοχών των αλυσίδων του λιανικού εμπορίου, οι μετοχές της Palo Alto υποχώρησαν κατά 3,7% την Τρίτη καθώς μπορεί η εταιρεία να ξεπέρασε τις προσδοκίες για το περασμένο τρίμηνο, παρείχε ωστόσο καθοδήγηση  για το τρέχον τρίμηνο που δεν ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG.

    Πάντως, η συζήτηση στην αγορά και την Τρίτη ήταν σαφέστατα γύρω από τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Nvidia την Τετάρτη. Η αγορά αναμένει τα αποτελέσματα προκειμένου να δει αν το «ράλι της Τεχνητής Νοημοσύνης» θα μπορέσει να αποτελέσει ξανά το καύσιμο για ένα νέο ανοδικό ξέσπασμα.

    Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε με άνοδο 0,6%, με τους  αναλυτές να αναμένουν ότι ο γίγαντας των ημιαγωγών θα δημοσιεύσει  μια νέα ισχυρή παρτίδα αποτελεσμάτων αμέσως μετά το κλείσιμο της αυριανής συνεδρίασης.

    Οι μετοχές της Nvidia έχουν αυξηθεί κατά περίπου 92% μέσα στο 2024, και πάνω από 205% τους τελευταίους 12 μήνες. Η μετοχή βρέθηκε στο επίκεντρο του ράλι της αγοράς που προκάλεσε η ραγδαία εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης το 2023, καθώς οι επεξεργαστές της εταιρείας θεωρήθηκαν οι καλύτερη για τις απαιτητικές εφαρμογές.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι IBM (2,09%) και JPMorgan (2,01%), με κέρδη άνω του 2%. Η τελευταία είχε υποχωρήσει άνω του 4% τη Δευτέρα, καθώς ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε επαναγορά μετοχών στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ ο Jamie Dimon ανέφερε πως προχωρά η διαδικασία για τη διαδοχή του.

    Κέρδη άνω του 1% σημείωσαν επίσης την Τρίτη οι μετοχές των Goldman Sachs (1,61%), Walmart (1,51%), UnitedHealth Group (1,22%) και Nike (1,14%).

    Στον αντίποδα, με απώλειες άνω του 1% έκλεισαν οι μετοχές των Caterpillar (-1,01%), Intel (-1,12%), Salesforce (-1,15%), Verizon Communications (-1,25%) και 3M (-1,97%).

    Εκτός του Dow Jones, άλμα 8% σημείωσε η μετοχή της First Solar, στην καλύτερη επίδοση για μετοχή του S&P 500, ενώ ακολούθησε η μετοχή της Tesla με κέρδη 6,66%. Στον αντίποδα τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του S&P 500 σημείωσαν οι Nordson (-9,41%) και Keysight Technologies (-8,38%).

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Επανήλθαν οι ανησυχίες για τη ζήτηση και τη FED, νέες απώλειες για Brent και WTI

    Πτωτικά οι ευρωαγορές αναμένοντας τον πληθωρισμό στη Βρετανία – Άνοδος 2,2% για την AstraZeneca

    FED: Ο υψηλός πληθωρισμός εξακολουθούσε να προβληματίζει τα νοικοκυριά στα τέλη του 2023



    ΣΧΟΛΙΑ