• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νέα ρεκόρ για Nasdaq και S&P 500 αναμένοντας τα εταιρικά αποτελέσματα των τεχνολογικών γιγάντων

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με την Apple και τις υπόλοιπες τεχνολογικές μετοχές να παρασέρνουν τους δείκτες Nasdaq και S&P 500 σε  νέα ιστορικά ρεκόρ, αλλά τον Dow Jones να μην μπορεί να ακολουθήσει κλείνοντας με απώλειες, ολοκληρώθηκε η Δευτέρα στη Wall Street.

    Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο αυτή την εβδομάδα στις τεχνολογικές εταιρείες, καθώς οι κολοσσοί του κλάδου αναμένεται να ανακοινώσουν τα εταιρικά αποτελέσματα για το τρίμηνο Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2020. Μάλιστα, οι προσδοκίες για εταιρείες όπως η Apple είναι ιδιαίτερα αυξημένες, με τους επενδυτές να αναμένουν επιδόσεις ρεκόρ.

    Η Verizon και η Microsoft θα κάνουν τις ανακοινώσεις τους την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των Apple, Tesla και Facebook. Συνολικά, 13 εταιρείες του Dow Jones και 111 του S&P 500 ανακοινώνουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα.

    Από τις εταιρείες του S&P 500 που έχουν ήδη ανακοινώσει αποτελέσματα, το 73% έχει καταφέρει να ανακοινώσει άνοδο σε πωλήσεις και κέρδη ανά μετοχή.

    Πάντως, το ενθουσιώδες κλίμα αναμονής για τις ανακοινώσεις των εταιρειών μετριάστηκε από την είδηση πως η Merck & Co. αποσύρεται από τη μάχη για εμβόλια κατά της Covid-19, καθώς όπως δήλωσε τα δύο πειραματικά εμβόλια της απέτυχαν να δημιουργήσουν ανοσοαπόκριση η οποία να συγκρίνεται με φυσική νόσηση ή με κάποιο από τα ήδη εγκεκριμένα εμβόλια κατά της Covid-19, με βάση τις πρώιμες κλινικές δοκιμές. Ανάλογη απόφαση έλαβε και το Ινστιτούτο Παστέρ στην Ευρώπη, το οποίο μάλιστα συνεργαζόταν με την Merck. Η Merck ανακοίνωσε πως θα επικεντρώσει τις δυνάμεις της στην έρευνα για θεραπεία κατά της Covid-19.

    Από την άλλη πλευρά, τα θετικά νέα ήρθαν από τη Moderna, η οποία ανακοίνωσε πως το εμβόλιό της παράγει αντισώματα και για τις μεταλλάξεις, αν και σκοπεύει να ενισχύσει τον μηχανισμό του αναφορικά με την μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής.

    Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης οικονομικής δραστηριότητας της Chicago Fed ενισχύθηκε στο 0,52 τον Δεκέμβριο από 0,31 τον Νοέμβριο.

    Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 30.960 μονάδες με απώλειες -0,12% ενώ αντίθετα ο  S&P 500 έκλεισε στις 3.855,36 μονάδες με άνοδο 0,36% ενώ ο Nasdaq στις 13.635,99 μονάδες με άνοδο 0,69%.

    Από τις 30 μετοχές του δείκτη Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Apple (2,77%), φτάνοντας στην τιμή ρεκόρ των 142,92 δολαρίων, της P&G (1,68%) και της Verizon  (1,64%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι μετοχές των American Express (-3,92%), Caterpillar (-2,43%) και Goldman Sachs (-2,20%).



    ΣΧΟΛΙΑ