• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νέα προσπάθεια ανόδου παρά το ράλι στις αποδόσεις των ομολόγων και την ελεύθερη πτώση της Snap

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Προσπάθεια να επιστρέψει σε θετικό έδαφος επιχειρεί στο άνοιγμά της η Wall Street, έχοντας ωστόσο να αντιμετωπίσει για μια ακόμα ημέρα την άνοδο των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων αλλά και την βαθιά βουτιά της μετοχής της Snap, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης.

    Ειδικότερα, λίγο μετά τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα των δεικτών στη Νέα Υόρκη, ο Dow  Jones ενισχύεται στις 30.520,38 μονάδες με άνοδο 0,62%, ο S&P 500 στις 3.680,28 μονάδες με άνοδο 0.40%, ενώ σχεδόν αμετάβλητος κινείται ο Nasdaq στις 10.614 μονάδες.

    Την ίδια ώρα,  η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου συνεχίζει να παραμένει σε υψηλά αρκετών ετών, έχοντας ξεπεράσει πλέον το επίπεδο του 4,2%. Προς το παρόν, πάντως, παραμένει σε σχετικα σταθερά επίπεδα την Παρασκευή, στο 4.22%.

    Η αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων ανέκοψε το θετικό κλίμα  που έφεραν στην αγορά μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα κατά τις δύο πρώτες ημέρες της εβδομάδας, οδηγώντας σε απώλειες στο κλείσιμο τόσο κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης όσο και της Πέμπτης. Μένει να φανεί αν κάτι παρόμοιο συμβεί και την Παρασκευή, ανατρέποντας για το θετικό κλίμα που επικρατεί στο άνοιγμα.

    Η αγορά συνεχίζει πάντως να παρακολουθεί το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, στο οποίο ξεχωρίζουν πλέον τα προβληματικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Snap. Η εταιρεία κατάφερε να παρουσιάσει μια απρόσμενη αύξηση των καθημερινών ενεργών χρηστών του Snapchat κατά 19% στο τρίτο τρίμηνο, η οποία ωστόσο δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις των αναλυτών ως προς τα έσοδα. Και αυτό καθώς τα μέσα έσοδα ανά χρήστη παρουσίασαν μείωση. Παράλληλα η εταιρεία, αν και ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων προσαρμοσμένα κέρδη, είδε τις καθαρές της ζημιές να εκτοξεύονται κατά 400%. Έτσι, η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί κατά 30%.

    Η βουτιά της Snap επηρεάζει αρνητικά και άλλες μετοχές του κλάδου των socioal media, με την Meta να υποχωρεί κατά 2,92%, την Twitter κατά 4,84% (επηρεασμένη και από ένα δημοσίευμα του Bloomberg για πιθανότητα ελέγχων εθνικής ασφάλειας σε εταιρείες του Elon Musk) και την Pinterest κατά 8,16%. Και αυτό καθώς ένας από τα σημαντικότερα προβλήματα που φέρεται να αντιμετωπίζει η Snap  αφορά τις διαδικτυακές διαφημίσεις και την αναβάθμιση ασφαλείας του iOS της Apple, η οποία την εμποδίζει να προσφέρει στοχευμένες διαφημίσεις στους χρήστες του Snapchat. Πρόβλημα που φαίνεται να αντιμετωπίζουν και άλλες εφαρμογές όπως το Facebook.

    Πέρα από τη Snap, πτώση 5,72% πραγματοποιεί η μετοχή της Verizon καθώς τα κέρδη της σημείωσαν υποχώρηση 23,3%  στο τρίτο τρίμηνο παρά την αύξηση των εσόδων, ξεπερνώντας πάντως τις προβλέψεις των αναλυτών.

    Επίσης, η American Express ανακοίνωσε μία ήπια βελτίωση στα κέρδη του γ’ τριμήνου, με τη μετοχή της πάντως να υποχωρεί κατά 6,62%.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Ασθενείς πτωτικές τάσεις – Άνοδος για Σαράντη και ΔΕΗ



    ΣΧΟΛΙΑ