• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νέα άνοδος για S&P 500 και Nasdaq στο καλύτερο σερί των τελευταίων 2 ετών

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα, αλλά και ήπιες διαφορές από το χθεσινό κλείσιμο, ολοκλήρωσαν την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street.

    Ειδικότερα, ο  Dow Jones έκλεισε στις 34.112,27 μονάδες με απώλειες -0,12%, σπάζοντας το ανοδικό σερί των επτά συνεδριάσεων. Αντίθετα, ο S&P 500 έκλεισε στις 4.382,78 μονάδες με άνοδο 0,10% ενώ ο Nasdaq στις 13.650,41 μονάδες με κέρδη 0,08%. Αυτή ήταν η όγδοη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον S&P 500, στο καλύτερο σερί από τον Νοέμβριο του 2021, καθώς και η ένατη ανοδική συνεδρίαση για τον Nasdaq.

    Η αγορά έχει βρει στήριξη στα τελευταία δεδομένα, τα οποία δείχνουν πως ο πληθωρισμός συνεχίζει να αποκλιμακώνεται χωρίς η επιβράδυνση της οικονομίας να την οδηγεί προς το παρόν σε ύφεση. Όλα αυτά ενώ συνεχίζει να παρακολουθεί τις δηλώσεις αξιωματούχων της FED, μεταξύ των οποίων και αυτές του Τζερόμ Πάουελ τις επόμενες ώρες.

    Η αγορά παρακολουθεί επίσης τα εταιρικά αποτελέσματα, τα οποία ολοκληρώνονται σταδιακά. Η μετοχή της Rivan υποχώρησε κατά 2,41% Ρ ακόμη και μετά τη δημοσίευση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων ενώ βουτιά 14,3% σημείωσε η Robinhood.

    Η μετοχή της Warner Bros. Discovery σημείωσε επίσης πτώση 19,04%, καθώς παρά την επιτυχία της Barbie η απεργία στο Χόλιγουντ έπληξε τα κέρδη της στο τρίμηνο. Αυτή ήταν η χειρότερη συνεδρίαση για τη μετοχή από τον Μάρτιο του 2021.

    Αντίθετα, τα ισχυρά τριμήνου αποτελέσματα της Roblox έφεραν άνοδο 11,8%.

    Αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης, η Disney ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα τριμήνου.

    Περίπου το 88% των εταιρειών στον ευρέος δείκτης έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα, με περισσότερο από το 88% να ξεπερνά τις εκτιμήσεις για τα κέρδη, με πολλές από αυτές πάντως να προσφέρουν προσεκτικές προοπτικές για το τρίμηνο των εορτών.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη πίεση στον δείκτη, οδηγώντας τον σε αρνητικό έδαφος, άσκησαν οι Walgreens Boots Alliance (-3%), Intel (-2,19%), Chevron (-1,39%) και Honeywell International (-1,07%). Αντίθετα, τη μεγαλύτερη στήριξη προσέφεραν οι Amgen (0,79%), Microsoft (0,74%) και Apple (0,59%).



    ΣΧΟΛΙΑ