• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νέα άνοδος για τους βασικούς δείκτες, επέστρεψε στις 12.000 μονάδες ο Nasdaq

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με κέρδη έκλεισαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με την αγορά να βρίσκει στήριγμα στα… άσχημα μακροοικονομικά στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας.

    Ειδικότερα ο Dow Jones έκλεισε στις 32.859,03 μονάδες με άνοδο 0,43%, ο S&P 500 στις 4.050,83 μονάδες με κέρδη 0,57%, ενώ ο Nasdaq στις 12.013,47 μονάδες με άνοδο 0,73%.

    Η αγορά είδε τις αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας να αυξάνονται την προηγούμενη εβδομάδα στις 198.000, σε υψηλό τριών εβδομάδων. Παράλληλα, η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε στο τελευταίο τρίμηνο του 2022 με ελαφρώς βραδύτερο ρυθμό από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά, με 2,6% έναντι του 2,7% της αρχικής μέτρησης. Τα λιγότερο ισχυρά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία θα μπορούσαν να ασκήσουν περισσότερη πίεση στην FED προκειμένου να περιορίσει πιο σύντομα τον κύκλο σύσφιξης της νομισματικής της πολιτικής, σταματώντας τις αυξήσεις επιτοκίων.

    Πλέον η αγορά αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αυριανά στοιχεία για τον δείκτη προσωπικών δαπανών του Φεβρουαρίου, το προτιμώμενο μέτρο της Fed για την παρακολούθηση του πληθωρισμού.

    Την ίδια ώρα, πάντως, η ανησυχία γύρω από το τραπεζικό σύστημα υποχωρεί, χωρίς ωστόσο οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών να σταματήσουν να δέχονται πιέσεις. Η μετοχή της First Republic Bank έκλεισε την Πέμπτη με νέες απώλειες 4%, ενώ αυτή της PacWest στο 4,36%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο για μια ακόμα μέρα σημείωσε η Intel (1,81%), ενώ ακολούθησαν οι Boeing (1,48%) και Walgreens Boots Alliance  (1,41%). Μόλις 8 από τις 30 μετοχές του δείκτη έκλεισαν με ήπιες απώλειες, με την  American Express να δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις (-0,72%).

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Στα υψηλότερα επίπεδα από τις 13 Μαρτίου το Brent και το WTI

    Απώλειες 0,1% για τον χρυσό – Έκλεισε στα 1.983,60 δολ. ανά ουγγιά



    ΣΧΟΛΙΑ