• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Στα υψηλότερα επίπεδα από τις 13 Μαρτίου το Brent και το WTI

    πετρελαιοπηγή


    Με άνοδο έκλεισαν την Πέμπτη τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου, καθώς οι καλύτερες προοπτικές για την κινεζική και την αμερικανική οικονομία και οι πιο περιορισμένες προμήθειες συνέβαλαν στην άνοδο των τιμών στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου.

    Ειδικότερα το West Texas Intermediate παράδοσης Μαΐου σημείωσε άνοδο 1,40 δολ. ή 1,9% και διαμορφώθηκε στα 74,37 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Το αργό τύπου Brent παράδοσης Μαΐου , -0,16% , ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, κέρδισε 99 σεντς, ή 1,3%, στα 79,27 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

    Το Brent, καθώς και το αργό WTI, διαμορφώθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τις 13 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.

    Οι τιμές του πετρελαίου μπορεί να συνεχίσουν να ανεβαίνουν εάν βελτιωθούν οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, είπαν οι αναλυτές.

    Τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη ήταν ελαφρώς αρνητικά, δείχνοντας ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας στο τέλος του 2022 μειώθηκε στο 2,6% λόγω της ασθενέστερης καταναλωτικής δαπάνης. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε στο υψηλό τριών εβδομάδων των 198.000.

    Την ίδια ώρα, ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοί τους ( OPEC+) ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν συνεδρίαση τη Δευτέρα για να επανεξετάσουν την αγορά πετρελαίου.

    Οι τιμές του πετρελαίου βρήκαν υποστήριξη από την εβδομαδιαία μείωση κατά 7,5 εκατομμύρια βαρέλια στις προμήθειες αργού στις ΗΠΑ που αναφέρθηκε από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας την Τετάρτη.

    Τα διυλιστήρια πετρελαίου βγαίνουν από την περίοδο συντήρησης και «η ζήτηση για ορυκτά καύσιμα σε όλο τον κόσμο αυξάνεται», δήλωσε ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο The Price Futures Group, σε καθημερινή έκθεση. Πιστεύει ότι αυτοί οι παράγοντες θα συμβάλουν σε αυτό που αναφέρει ως «μια νέα σεζόν μεγάλων αποδόσεων πετρελαίου τις επόμενες εβδομάδες».

    Διαβάστε επίσης

    Απώλειες 0,1% για τον χρυσό – Έκλεισε στα 1.983,60 δολ. ανά ουγγιά



    ΣΧΟΛΙΑ