• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτή εικόνα στο άνοιγμα της Δευτέρας, προς νέο ρεκόρ κινείται ο Nasdaq

    χρηματιστές στη wall street


    Με μικτά πρόσημα άνοιξε τη Δευτέρα η Wall Street. Ανοδικά κινούνται οι τεχνολογικές μετοχές, οδηγώντας τον Nasdaq προς νέα υψηλά, ενώ αντίθετα ο Dow Jones σημειώνει απώλειες μεγαλύτερες των 100 μονάδων.

    Άνοδος άνω του 1% σημειώνουν οι Amazon και Apple, ήπια ανοδικά κινούνται η Facebook και η Netflix, ενώ η Alphabet είναι η μόνη από τις  «FAANG» που κινείται σε αρνητικό έδαφος. Η μετοχή της Microsoft κινείται στο +1,10%, όπως και η μετοχή της Salesforce, ενώ άνω του 2,5% είναι η άνοδος για τη μετοχή της Tesla.

    Οι τεχνολογικές μετοχές βρίσκουν στήριξη στην υποχώρηση της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου στο επίπεδο του 1,48%, έπειτα και από τις καθησυχαστικές δηλώσεις του Τζερόμ Παόυελ την Παρασκευή πως η FED δεν θα προχωρήσει γρήγορα σε προληπτικές αυξήσεις των επιτοκίων, αλλά θα περιμένει να μελετήσει τα πραγματικά δεδομένα.

    Αντίθετα, ισχυρές πιέσεις στο επίπεδο του -3% δέχονται οι μετοχές της Boeing και της Chevron, τραβώντας σε αρνητικό έδαφος τον Dow Jones. Ειδικά για την Boeing, η πτώση της ενισχύεται από την είδηση πως οι ρυθμιστικές αρχές δεν θεωρούν πιθανό να δώσουν πιστοποίηση για τα αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας 777X έως το 2023 τουλάχιστον.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο μετά τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς, ο Dow Jones κινείται στις 34.296,84 μονάδες με απώλειες -0,40%, ο
    S&P 500 κινείται σχεδόν αμετάβλητος στις  4282,80 μονάδες με οριακή άνοδο  0,05%, ενώ ο Nasdaq κινείται στις 14.469,73 μονάδες, με άνοδο 0,76%.



    ΣΧΟΛΙΑ