• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μεικτά τα πρόσημα στα futures μετά το χθεσινό «πάρτι» – Αναμονή για τις δηλώσεις Πάουελ


    Μεικτά παρουσιάζονται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, μετά το χθεσινό ράλι που κατέγραψαν, λόγω του εξιτηρίου που πήρε ο πρόεδρος Τραμπ από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου είχε νοσηλευθεί καθώς βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

    Οι επενδυτές ανακουφίστηκαν από την είδηση εξόδου του Τραμπ από το νοσοκομείο, ο οποίος όμως σύμφωνα με τον γιατρό του Λευκού Οίκου, Σον Κόνλεϊ, διατρέχει ακόμα κίνδυνο.

    Χθες, οι δείκτες έκαναν «πάρτι» μετά την είδηση αυτή. Συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε στις 28.148,64 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,68%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 3.408,62 μονάδες με κέρδη 1,80% ενώ ο Nasdaq στις 11.332,49 μονάδες με άλμα 2,32%.

    Οι επενδυτές περιμένουν με ανυπομονησία την ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος αναμένεται να πει στην Εθνική Ένωση Οικονομικών Επιχειρήσεων σήμερα Τρίτη ότι απαιτείται ένα νέο οικονομικό πακέτο για να μην σταματήσει η οικονομική ανάκαμψη. Ωστόσο, συμφωνία δεν φαίνεται ακόμα στον ορίζοντα, ειδικά μετά την κατάρρευση των συνομιλιών και χθες. Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσυ Πέλοζι και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν μίλησαν για μια ώρα τη Δευτέρα για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας, χωρίς ωστόσο να καταλήξουν σε συμφωνία.

    Έτσι, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones σημειώνουν άνοδο 146 μονάδων ή 0,52%, με εκείνα του ευρύτερου S&P 500 να κερδίζουν 5,10 μονάδες ή 0,15%, Τα μελλοντικά συμβόλαια του τεχνολογικού Nasdaq καταγράφουν πτώση 24,25 μονάδων ή 0,24%.



    ΣΧΟΛΙΑ