• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα παρά την υποχώρηση της απόδοσης του 10ετούς – 5η ημέρα πτώσης για S&P 500

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Μισή έμεινε η προσπάθεια επιστροφής των βασικών δεικτών στη Wall Street σε θετικό έδαφος.

    Dow Jones και S&P 500 έκλεισαν τελικά με νέες ήπιες απώλειες, σε μια ιδιαίτερα ασταθής ημέρα η οποία είδε την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου να περνά για λίγο πάνω από το 5%. Από την άλλη πλευρά, ανοδικά έκλεισε ο Nasdaq, αν και ενδοσυνεδριακά «φλέρταρε» με την είσοδό του σε επίπεδο διόρθωσης (με το όριο να τοποθετείται στις 12.922,22 μονάδες)

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 32.936,41 μονάδες με απώλειες -0,58% ενώ ο S&P 500 στις 4.217,04 μονάδες με πτώση -0,17%. Αντίθετα, με άνοδο 0,27% έκλεισε ο Nasdaq στις 13.018,33 μονάδες. Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για τον S&P 500, στο μεγαλύτερο αρνητικό σερί από τις 7 Δεκεμβρίου του 2022.

    Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε τελικά κατά 8,8 μονάδες βάσης στο 4,836%, μετά από σύντομη διάτρηση πάνω από το 5% νωρίτερα στη συνεδρίαση, στο μεγαλύτερο επίπεδο των τελευταίων 16 ετών. Τα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell την Πέμπτη πρότειναν ότι η νομισματική πολιτική θα μπορούσε να σφίξει περαιτέρω. Κάτι που πυροδότησε την ανησυχία των επενδυτών και υποστήριξε την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων.

    Η αγορά παρακολουθεί με ενδιαφέρον την πορεία των ομολόγων, αλλά και την εξέλιξη των γεγονότων στη Μέση Ανατολή, τα οποία επηρεάζουν τις τιμές του πετρελαίου, σε μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία κρίνεται η μάχη της FED με τον πληθωρισμό.

    Παράλληλα, τα εταιρικά κέρδη παραμένουν το επίκεντρο των επενδυτών, με τη Microsoft, την  Alphabet, την Meta και την Amazon να είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα κέρδη τριμήνου αυτή την εβδομάδα.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Walgreens Boots Alliance (3,29%), American Express (2,13%) και Walmart (1,42%). Η άνοδος της Walgreens ήρθε μετά την αναβάθμισή της από τη JPMoegan.a

    Εκτός του Dow Jones, βουτιά 8,14% σημείωσε η μετοχή της online ασφαλιστικής Okta μετά από την είδηση για παραβίαση δεδομένων των χρηστών της. Η μεγαλύτερη χαμένη της ημέρας ήταν η αγροτικών τεχνολογικών FMC μετά την απογοητευτική καθοδήγηση για τα κέρδη, με βουτιά -13,19%.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Βουτιά 2,9% για το WTI με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

    ΤΧΣ: Ορίζεται Σύμβουλος Διάθεσης για την πρόταση της UniCredit για το 9% της Alpha Bank

    Pfizer: Ευρωπαϊκή έγκριση για την εξαγορά της Seagan έναντι 43 δισ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ