• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Βουτιά 2,9% για το WTI με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Με απώλειες άνοιξε η εβδομάδα για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, καθώς οι αγορές παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αλλά και τα μεγάλα deal στις πετρελαϊκές εταιρείες.

    Το συμβόλαιο του WTI παραδόσεως Δεκεμβρίου κατρακύλησε 2,59 δολ. ή 2,9% και υποχώρησε στα 85,49 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 4 Οκτωβρίου.

    Το Brent Δεκεμβρίου, υποχώρησε κατά 2,33 δολ. ή 2,5% στα 89,83 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

    Η πτώση ενισχύθηκε μετά από δημοσίευμα των New York Times σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς για απελευθέρωση περίπου 50 ομήρων με διπλή υπηκοότητα. Από τη πλευρά του το Ισραήλ κρατά προς το παρόν στάση αναμονής προκειμένου να δώσει χρόνο στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων.

    Η αγορά είδε επίσης μια νέα ανακοίνωση πετρελαϊκής για εξαγορά, αυτή τη φορά της Chevron  η οποία ανακοινώνει την εξαγορά της Hess έναντι 53 δισ. δολαρίων. Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες εβδομάδες ένα ακόμα πετρελαϊκός κολοσσός, η Exxon Mobil, προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου Pioneer Natural Resources έναντι 58 δισ. δολαρίων.

    Διαβάστε επίσης

    Στο Ισραήλ την Τρίτη ο Μακρόν: Ζητά «προσωρινή παύση πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους»

    ΤΧΣ: Ορίζεται Σύμβουλος Διάθεσης για την πρόταση της UniCredit για το 9% της Alpha Bank

    Χρυσός: Έκλεισε με νέες απώλειες στα 1.987,8 δολάρια η ουγγιά



    ΣΧΟΛΙΑ