Μικτή ήταν η εικόνα στη Wall Street την Πέμπτη, με τις τεχνολογικές μετοχές να δέχονται πιέσεις καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση κερδών από το ράλι της τεχνητής νοημοσύνης, την ώρα που οι μετοχές του αμυντικού κλάδου βρέθηκαν στο επίκεντρο των τοποθετήσεων μετά τις νέες δηλώσεις Τραμπ.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 49.266,11 μονάδες με άνοδο 0,55%, ο S&P 500 στις 6.921,45 μονάδες σχεδόν αμετάβλητος (+0,01%) ενώ ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες -0,44% στις 23.480,02 μονάδες.  Ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό, στις 2.603,64 μονάδες με άνοδο 1,10%, καθώς συνεχίστηκε η στροφή κεφαλαίων μακριά από τις τεχνολογικές megacaps.

1

Οι μετοχές του αμυντικού τομέα υπεραπέδωσαν, μετά τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για σχέδια αύξησης των στρατιωτικών δαπανών στα 1,5 τρισ. δολάρια έως το 2027. Εταιρείες όπως η Lockheed Martin (+4,34%) και η Kratos Defense & Security Solutions (+13,78%) κατέγραψαν αξιόλογα κέρδη, αν και αναλυτές επισημαίνουν ότι η υλοποίηση ενός τέτοιου στόχου απαιτεί τη συναίνεση του Κογκρέσου.

Στην αγορά ομολόγων, το πρόσφατο ράλι ανέκοψε την πορεία του, με την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου να ανεβαίνει στο 4,18%, μετά τα στοιχεία που έδειξαν πτώση των απολύσεων σε χαμηλό 17 μηνών και μικρότερη του αναμενόμενου άνοδο των νέων αιτήσεων ανεργίας. Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που θα επηρεάσουν τις προσδοκίες για τα επιτόκια.

Στα εμπορεύματα, οι πιέσεις σε χρυσό και ασήμι υποχώρησαν, καθώς η αγορά προεξοφλεί την ετήσια αναδιάρθρωση των δεικτών εμπορευμάτων.

Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Nike στο +3,20%. Άνοδο άνω του 2% σημείωσαν οι Home Depot, Sherwin-Williams, Honeywell International, Coca-Cola, Chevron, Procter & Gamble και Merck.

Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των Amgen στο -3,37%, NVIDIA στο -2,17%, Salesforce στο -2,13%, Microsoft στο -1,11%, Visa στο -1,09% και Cisco στο -1,02%.

Διαβάστε επίσης

Reuters: Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει σενάριο εφάπαξ πληρωμής από 10.000 έως 100.000 δολάρια σε κάθε Γροιλανδό, για να τους πείσει να ενταχθούν στις ΗΠΑ

Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων παρά την άνοδο 1,1% του αμυντικού κλάδου

Financial Times: Η Βενεζουέλα συνεργάζεται με τις ΗΠΑ για την εξαγωγή πετρελαίου