ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύμφωνα με πηγές των Financial Times, το Καράκας συνεργάζεται ενεργά με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά τα σχέδια για την εξαγωγή του πετρελαίου της Βενεζουέλα προς τις ΗΠΑ, με την μεταβατική ηγέτιδα Νέλσι Ροντρίγκες να βρίσκεται σε στενή επαφή με τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο.
Ομάδες εμπειρογνωμόνων από τη Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ συνεργάζονται για την υπέρβαση νομικών και γραφειοκρατικών εμποδίων, προκειμένου να υλοποιηθεί η απαίτηση του Τραμπ να επιτραπεί η εξαγωγή προς τις ΗΠΑ 30 έως 50 εκατ. βαρέλια πετρελαίου που τελούν υπό κυρώσεις.
«Η κύρια προτεραιότητα τώρα είναι η σταθεροποίηση της κατάστασης στη Βενεζουέλα», δήλωσε το άτομο που γνωρίζει την κατάσταση, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας των συζητήσεων. «Για να συμβεί αυτό, πρέπει να συνεχιστεί η ροή του πετρελαίου και να εισρεύσουν χρήματα στη Βενεζουέλα. Αυτό είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών», πρόσθεσε.
Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι η Ροντρίγκες βρίσκεται σε επαφή με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, υπογραμμίζοντας αυτό που η κυβέρνησή του παρουσίασε ως συμφωνία με τις «μεταβατικές αρχές» της Βενεζουέλας.
Η Ροντρίγκες δέχεται έντονες πιέσεις να ακολουθήσει το σχέδιο για τη Βενεζουέλα που παρουσίασε ο Ρούμπιο, ο οποίος δήλωσε σε δημοσιογράφους, μετά την ενημέρωση βουλευτών την Τετάρτη, ότι «το πρώτο βήμα είναι η σταθεροποίηση της χώρας», ακολουθούμενο από την «ανάκαμψη» και τη «μετάβαση».
Ένα βασικό ερώτημα, μετά τη σύλληψη το περασμένο Σαββατοκύριακο του πρώην ηγέτη Νικολάς Μαδούρο στο Καράκας από Αμερικανούς κομάντος, είναι αν η επαναστατική σοσιαλιστική κυβέρνηση της Βενεζουέλας θα αποδεχθεί το σχέδιο του Τραμπ να «διοικήσουν» οι ΗΠΑ τη χώρα.
«Η Νέλσι είναι σαφώς ένα πρόσωπο που κινείται στη ζώνη του συμβιβασμού», είπε η πηγή. «Ακούει».
Διαβάστε επίσης:
Κύπρος: Βίντεο αφήνει σκιές για διαφθορά και εμπλέκει επιχειρηματίες με τον Νίκο Χριστοδουλίδη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αποκάλυψη: Γιατί ο Λαμότ προσέφυγε κατά της Λένας Οικονομίδη – Το διαζύγιο εκατομμυρίων, το προγαμιαίο συμβόλαιο και οι κατηγορίες για απόκρυψη περιουσίας
- Πληροφορική: Συνωστισμός για έργα Άμυνας €60 εκατ.
- Μητσοτάκης χωρίς αυτοδυναμία, Ανδρουλάκης χωρίς αφήγημα, Τσίπρας χωρίς ταυτότητα
- Α. Κοτταράς (ΣΤΑΣΥ) στο mononews: Πρόκληση η άμεση υλοποίηση όλων των έργων σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.