• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα με νέες πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές – Κέρδη για πετρέλαιο και χρυσό

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τον Dow Jones να καταφέρνει να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος την ώρα που οι τεχνολογικές μετοχές συνέχισαν για δεύτερη ημέρα να δέχονται ισχυρές πιέσεις.

    Το χθεσινό «πάρτι» που στήθηκε μετά την ανακοίνωση της Pfizer υποχωρεί, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αναλύσουν με περισσότερη ψυχραιμία την κατάσταση. Τα ερωτηματικά τους αφορούν το πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο, σε πόσες δόσεις και πώς θα διανεμηθεί, δεδομένων και των ειδικών απαιτήσεων που χρειάζεται για τη φύλαξή του. Οι επενδυτές αναμένουν με ανυπομονησία τις εξελίξεις, τόσο τις τελικές ανακοινώσεις από το εμβόλιο της Pfizer, όσο και από τις υπόλοιπες προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

    Παράλληλα, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την πολιτική κατάσταση στη χώρα μετά τις εκλογές, με την τελική σύνθεση του Κογκρέσου να μην έχει ακόμα ξεκαθαρίσει και τον Ντόναλντ Τραμπ να συνεχίζει να αμφισβητεί τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, επιμένοντας στην μεταφορά της διαδικασίας στις δικαστικές αίθουσες.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 29.420,92 μονάδες με άνοδο 0,90%, ο S&P 500 στις 3.545,52 με απώλειες -0,14%, ενώ ο  Nasdaq στις 11.553,86 μονάδες με πτώση -1.37%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές των Walgreens (6,45%), Boeing (5,17%), Chevron (4,65%) και 3M (3,49%). Αντίθετα τις μεγαλύτερες απώλειες γνώρισαν οι μετοχές των Salesforce.com (-4,47%) και Microsoft (-3,38%). Συνολικά, 22 έκλεισαν ανοδικά και 8 με απώλειες.

    Το ανοδικό του ράλι συνέχισε για δεύτερη ημέρα το πετρέλαιο, αψηφώντας μάλιστα και τις επιφυλακτικές εκτιμήσεις της Υπηρεσίας Ενέργειας των ΗΠΑ για τις τιμές το 2020 και το 2021. Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού (WTI) παράδοσης Δεκεμβρίου  ενισχύθηκε κατά 2,7% στα41,36 δολάρια το βαρέλι.  Παράλληλα, ανέκαμψε η τιμή του συμβολαίου Δεκεμβρίου του χρυσού, μετά τις ισχυρές απώλειες της Δευτέρας. Η τιμή του συμβολαίου σημείωσε άνοδο 1,20% κλείνοντας στα 1.875,40 δολάρια η ουγκιά.



    ΣΧΟΛΙΑ