• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα για τους βασικούς δείκτες παρά τα νέα για την ανεργία – Βουτιά 11,19% για την Cisco

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα έκλεισαν την Πέμπτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τις μετοχές να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν τα θετικά στοιχεία από την αγορά εργασίας.

    Για πρώτη φορά από τον Μάρτιο οι αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας έπεσαν κάτω από το 1 εκατομμύριο. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, την προηγούμενα εβδομάδα ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκε στις 963 χιλιάδες.

    Από την άλλη, οι επενδυτές παρακολουθούν με απογοήτευση το αδιέξοδο στις συζητήσεις μεταξύ των Δημοκρατικών του Κογκρέσου και του Λευκού Οίκου για την πρόσθετη βοήθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού.

    Παράλληλα, αρνητική ήταν και η επίδραση της μετοχής της Cisco, η οποία δεν άφησε τον Dow Jones να βρεθεί σε ανοδικό έδαφος από την αρχή της συνεδρίασης, παρά την θετική αρχική αντίδραση.  Η Cisco κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών της Wall Street με τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε, ωστόσο η πρόβλεψή της για το επόμενο τρίμηνο απογοήτευσε. Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 80 cents ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο χρήσης, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 74 cents ανά μετοχή. Το guidance για το επόμενο τρίμηνο ήταν για προσαρμοσμένα κέρδη μεταξύ των 69 με 71 cents ανά μετοχή και μείωση των εσόδων μεταξύ 7% – 9%. Οι αναλυτές ανέμεναν 76 cents ανά μετοχή και μείωση εσόδων 7%.

    Έτσι ο Dow Jones υποχώρησε στις 27.896,72 μονάδες με απώλειες  -0,29% ενώ ο S&P 500, ο οποίος ενδοσυνεδριακά είχε κινηθεί σε επίπεδα νέου ιστορικού υψηλού, έκλεισε τελικά στις 3.373,43 μονάδες με πτώση -0,20%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, η Apple σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο κλείνοντας στα 460,04 δολάρια με κέρδη 1,77%. Στον αντίποδα βρέθηκε η μετοχή της Cisco, που κατέρρευσε στα 42,72 δολάρια με βουτιά -11,19%. Συνολικά, 10 μετοχές έκλεισαν με άνοδο και 20 με πτώση.

    Αντίθετα, ο  Nasdaq διατηρήθηκε σε ανοδικό έδαφος, κλείνοντας στις  11.042,50 μονάδες με κέρδη 0,27%, με την μετοχή της Tesla να κινείται για δεύτερη ημέρα με ισχυρά κέρδη 4,26% στα 1.621 δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ