• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με συνολικά κέρδη 3% η εβδομάδα για τον Nasdaq

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με μεικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο έκλεισε η αγορά, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αλλά και τα αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων τραπεζών.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 37.592,98 μονάδες με απώλειες -0,31%, ο S&P 500 στις 4.783,83 μονάδες με άνοδο 0,08%, ενώ σχεδόν αμετάβλητος παρέμεινε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο Nasdaq, στις 14.972,76 μονάδες με οριακή άνοδο 0,02%.

    Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,34%, ο Nasdaq με άνοδο 3,09% και ο S&P 500 με άνοδο 1,84%

    H UnitedHealth ήταν η μετοχή που παρέσυρε σε αρνητικό έδαφος τον Dow Jones, κλείνοντας με απώλειες -3,34%, παρά μάλιστα τα υψηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη και έσοδα που ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο. Μαζί της υποχώρησε και η Walgreens Boots Alliance κλείνοντας στο -3,16%, ενώ στο -2,23% έκλεισε η Boeing. Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη άνοδο από τις μετοχές του δείκτη σημείωσαν οι ΙΒΜ (2,24%), Verizon (1,72%) και Chevron (1,36%).

    Ισχυρές απώλειες, εκτός Dow Jones, σημείωσε η μετοχή της Delta Air Lines, κλείνοντας στο -8,97%, αν και αυτή, όπως και η UnitedHealth, κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες για τα τριμηνιαία της κέρδη που ανακοίνωσε.

    Από τις μετοχές των μεγάλων τραπεζών, οι οποίες ανακοίνωσαν αποτελέσματα τριμήνου την Παρασκευή, απώλειες 1,06% σημείωσε η Bank of America, η οποία ανακοίνωσε μειωμένα κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο, ενώ αυτή της Wells Fargo υποχώρησε κατά 3,34% παρά τα υψηλότερα κέρδη τριμήνου που ανακοίνωσε.

    Η μετοχή της  JPMorgan Chase υποχώρησε κατά 0,7%, με την εταιρεία να ανακοινώνει πως τα κέρδη της υποχώρησαν κατά 15% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στο τελευταίο τρίμηνο.

    Τέλος η Citigroup έκλεισε με άνοδο 1,04% μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία περικόπτει το 10% του εργατικού δυναμικού της. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ζημιές τριμήνου ύψους 1,8 δισ. δολαρίων.

    Πέρα από τα εταιρικά αποτελέσματα, οι επενδυτές πήραν μια ανάσα από τα ενθαρρυντικά νέα για τον πληθωρισμό χονδρικής, μετά την απογοήτευση της Πέμπτης από τον δείκτη τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) Δεκεμβρίου. Ειδικότερα ο δείκτης τιμών παραγωγού (ΔΤΠ) να υποχωρούν απροσδόκητα κατά 0,1% τον Δεκέμβριο.

    «Ο ΔΤΠ επιβεβαιώνει ότι η άνοδος του ΔΤΚ τον Δεκέμβριο ήταν πιθανότατα εφάπαξ», δήλωσε ο Bill Adams, επικεφαλής οικονομολόγος της Comerica Bank. «Ο δρόμος συνεχίζει να ανοίγει για τη Fed για να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια το 2024 και να επιβραδύνει τον ρυθμό με τον οποίο συρρικνώνει τον ισολογισμό της».

    Διαβάστε επίσης

    Με απώλειες η εβδομάδα για το πετρέλαιο – Ανοδικά έκλεισε ο χρυσός

    Άνοδος στις ευρωαγορές – Στο +0,84% ο Stoxx 600

    Χρηματιστήριο: Νέο ρεκόρ για την Eurobank – Έπιασε η αγορά τα 91 δισ. κεφαλαιοποίησης με τις μισές εισηγμένες από το… 2009



    ΣΧΟΛΙΑ