• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με ήπιες απώλειες ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Μαΐου – Αμετάβλητος ο μήνας για S&P και Dow

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με ήπιες απώλειες έκλεισαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή του στην συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον επικεφαλής της FED Τζερόμ Πάουελ.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 32.990,12 μονάδες με απώλειες -0,67%, ο S&P 500 στις 4.132,15 μονάδες με πτώση -0,63% και ο Nasdaq  στις 12.081,39 μονάδες υποχωρώντας κατά -0,41%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, η Nike έκλεισε με άνοδο 2,75%, ενώ στο +0,97% έκλεισε η Walt Disney. Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν η Salesforce (-2,30%) και η Chevron (-2,01%), ενώ στο -1,98% έκλεισε η UnitedHealth Group.

    Ο κλάδος της ενέργειας, αλλά και αυτός της βιομηχανίας ήταν από τους μεγάλους χαμένους της ημέρας.  Η υγειονομική περίθαλψη ήταν ένας άλλος κλάδος που υστερούσε την Τρίτη.

    Πάντως, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου κινούταν ανοδικά χάρη και στην απόφαση της ΕΕ να βάλει εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου. Ωστόσο ένα δημοσίευμα της WSJ για σκέψεις μεταξύ μελών του OPEC για εξαίρεση της Ρωσίας από την περσινή συμφωνία του OPEC+ για την παραγωγή πετρελαίου οδήγησε στον περιορισμό του ράλι στις τιμές του πετρελαίου, επηρεάζοντας αρνητικά και τις μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών.

    Η ισχυρή επίδοση της προηγούμενης εβδομάδας, πάντως, η πρώτη ανοδική μετά από ένα μεγάλο διάστημα, οδήγησε τους δείκτες Dow Jones και S&P 500 να κλείσουν ουσιαστικά αμετάβλητοι τον Μάιο. Ειδικότερα, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,01% και ο Dow Jones κατά 0,04%. Ο Nasdaq, αντίθετα, έκλεισε τον μήνα με συνολικές απώλειες 2,1%.

    Ακόμα κι έτσι, πάντως, οι μετοχές παραμένουν πολύ μακριά από τα υψηλά τους. Ο Dow Jones παραμένει 10,7% κάτω από το ρεκόρ του, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 14,3% από το δικό του υψηλό και ο Nasdaq κατά 25,5%, παραμένοντας σε bear market.



    ΣΧΟΛΙΑ