• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με εβδομαδιαίες απώλειες 3% έκλεισε ο Dow Jones

    • NewsRoom
    Wall Street


     Με νέες βαριές απώλειες ολοκληρώθηκε η Παρασκευή στη Wall Street, ολοκληρώνοντας μια ακόμα αρνητική εβδομάδα.

    O Dow Jones έκλεισε την Παρασκευή στις 31.318,44 μονάδες με απώλειες -1,07%, ο  S&P 500 στις 3.924,27 μονάδες με πτώση -1,07% ενώ η  Nasdaq στις 11.630,86 μονάδες με απώλειες -1,31%.

    Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow Jones και ο S&P 500 έχασαν 3% και 3,3%, αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 4,2%.

    Οι μετοχές, καθ′ όλη τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, συνέχισαν να πιέζονται από τα επιθετικά σχόλια αξιωματούχων της Federal Reserve σχετικά με τις αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Η αγορά αναμένει επίσης με ενδιαφέρον και τις κινήσεις της ΕΚΤ στην Ευρώπη την ερχόμενη εβδομάδα.

    Άλλωστε, ο Σεπτέμβριος είναι ιστορικά ένας μήνας φτωχός μήνας για την αγορά, με τους επενδυτές να φοβούνται πως ο  S&P 500 μπορεί να επανέλθει στα χαμηλά του καλοκαιριού.

    Πάντως, η αγορά προσπάθησε να βρει μια μικρή στήριξη την Παρασκευή από την έκθεση από την αγορά εργασίας, η οποία έδειξε πως  οικονομία πρόσθεσε 315.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, ελαφρώς χαμηλότερα από την εκτίμηση του Dow Jones για 318.000 . Αυτό φάνηκε να αμβλύνει προσωρινά τους φόβους ότι μια θερμότερη αγορά εργασίας θα έδινε στην Federal Reserve περιθώρια να γίνει πιο επιθετική με τις αυξήσεις των επιτοκίων της.

    Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 3,7%, δύο δέκατα της ποσοστιαίας μονάδας υψηλότερο από τις προσδοκίες.

    Η έκθεση του Αυγούστου είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί είναι μια από τις τελευταίες σημαντικές οικονομικές εκθέσεις που θα σταθμίσει η Fed πριν αυξήσει τα επιτόκια στη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο.  Η τελευταία σημαντική οικονομική αναφορά είναι ο ΔΤΚ του Αυγούστου στις 13 Σεπτεμβρίου. Η FED θα συνεδριάσει το διήμερο 20-21 Σεπτεμβρίου.

    Από τις μετοχές το Dow Jones, μόλις 3 μετοχές έκλεισα σε θετικό έδαφος (Chevron 1,49%,  Salesforce 0,14% και Walgreens Boots Alliance 0,06%). Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η 3M (-3,11%), η Honeywell International (-2,05%) και η  Procter & Gamble (-1,80%).

    Η αγορά θα παραμείνει κλειστή τη Δευτέρα λόγω της Labor Day.



    ΣΧΟΛΙΑ