• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με απώλειες άνοιξε η εβδομάδα, παρά την αύξηση των πωλήσεων στη Black Friday

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Σε αρνητικό έδαφος ξεκίνησε η εβδομάδα στη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να κάνουν μια παύση στο ράλι του Νοεμβρίου, επιστρέφοντας από την αργία των Ευχαριστιών και την συνεδρίαση Black Friday, που σηματοδοτούν την έναρξη της περιόδου των εορτών.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.333,47 μονάδες με απώλειες -0,16%, ο S&P 500 στις 4.550,43 μονάδες με πτώση -0,20% ενώ ο Nasdaq στις 14.241,02 μονάδες υποχωρώντας κατά -0,07%.

    Η Wall Street έκλεισε την περασμένη Παρασκευή την τέταρτη διαδοχική θετική της εβδομάδα, καθώς οι μετοχές έχουν σημειώσει άνοδο μετά την υποχώρηση της απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου κάτω από το όριο του 5%. Ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο 8,5% μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, ενώ ο Dow έχει άνοδο 6,9% και ο Nasdaq έχει καταφέρει ένα άλμα +10,8%.

    Η αγορά είδε τις δαπάνες ηλεκτρονικού εμπορίου της Black Friday να αυξάνονται κατά 7,5% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Η Cyber Monday έδωσε επίσης ώθηση σε μετοχές του ηλεκτρονικού εμπορίου, με τη  Shopify να κλείνει με κέρδη 4,9%.

    Την ίδια ώρα, η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα τον δείκτη προσωπικών δαπανών για τον μήνα Οκτώβριο, έναν δείκτη του πληθωρισμού που προτιμά να εξετάζει η FED για τις αποφάσεις της, αλλά και τα στοιχεία για την  καταναλωτική εμπιστοσύνη.  «Μια επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανώ θα ήταν πιθανώς καταλύτης για την αγορά, επειδή θα βοηθούσε να τεκμηριωθεί η βάση για το ράλι», δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial.

    Η έκθεση καταναλωτικής εμπιστοσύνης αναμένεται την Τρίτη, ενώ ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών πρόκειται να δημοσιευθεί την Πέμπτη.

    Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα έδειξαν ότι νέες κατοικίες πωλήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο τον Οκτώβριο, ενώ εξακολουθούν να παρουσιάζουν βελτίωση σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου .

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, 10 κινήθηκαν ανοδικά και 20 με απώλειες. Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η μετοχή της 3M σημειώνοντας κέρδη 1,17%. Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η Walgreens Boots Alliance με πτώση 3,55% ενώ στο -1,06% έκλεισε η μετοχή της εταιρείας περτροχημικών Dow.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Με νέα πτώση άνοιξαν την εβδομάδα WTI και Brent

    Ήπιες απώλειες στις ευρωαγορές – Στο -0,34% ο Stoxx 600

    Wall Street: Σε αρνητικό έδαφος τα futures παρά τα κέρδη της Cyber Week



    ΣΧΟΛΙΑ