• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μακριά από τα υψηλά ημέρας οι Dow Jones και S&P 500 – Ισχυρή άνοδος σε επίπεδο εβδομάδας

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Μια ακόμα θετική εβδομάδα ολοκληρώθηκε για τη Wall Street την Παρασκευή, με τον Dow Jones και τον S&P 500 πάντως να κλείνουν την ημέρα διαγράφοντας μεγάλο μέρος των κερδών τους. Όχι όμως και ο Nasdaq, ο οποίος έκλεισε με άνοδο λίγο κάτω από το 1%, χάρη ξανά στην ώθηση που δίνει στον κλάδο της τεχνολογίας η πορεία της Tesla.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.978,08 μονάδες με άνοδο 0,08%, ο S&P 500 στις 4.070,56 μονάδες με κέρδη 0,25%, στο υψηλότερο κλείσιμο από τις 2 Δεκεμβρίου, ενώ ο Nasdaq στις 11.621,71 μονάδες με άνοδο 0,95%.

    Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones ολοκλήρωσε με άνοδο 1,8%, ο S&P 500 με κέρδη 2,5% και ο Nasdaq με «άλμα» 4,3%.

    Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η American Express μπορεί να μην κατάφερε να πιάσει τις προβλέψεις των αναλυτών, ωστόσο η μετοχή της έκλεισε με  άλμα 10,59%, την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones. Η εταιρεία κατέγραψε μείωση κερδών αλλά και  αύξηση εσόδων σε επίπεδο ρεκόρ στο δ’ τρίμηνο.  Αντίθετα, βαριές απώλειες σημείωσε η μετοχή της Intel, κλείνοντας στο -6,41%, τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones, καθώς απογοήτευσε με τα αποτελέσματα της τους αναλυτές.  Ισχυρή πτώση -4,44%, τη δεύτερη χειρότερη μεταξύ των μετοχών του Dow Jones, σημείωσε η Chevron, παρά τα ετήσια κέρδη ρεκόρ των 36,5 δισ. δολαρίων που ανακοίνωσε, δημιουργώντας ισχυρές ταμειακές ροές για να στηρίξουν το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 75 δισ. δολαρίων.

    Εκτός Dow Jones, νέα άνοδο 11% σημείωσε η μετοχή της Tesla, στην καλύτερη επίδοση μεταξύ όλων των μετοχών του S&P 500. Αντίθετα, τη χειρότερη επίδοση σημείωσε η Hasbrο (-8,11%). Η εταιρεία που ανακοίνωσε 1.000 απολύσεις εργαζομένων της είδε την UBS να μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της στα 90 από τα 11ο δολάρια.

    Οι επενδυτές στάθμισαν περισσότερα οικονομικά στοιχεία την Παρασκευή ενόψει της συνεδρίασης πολιτικής της Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα. Ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, μια προτιμώμενη μέτρηση του πληθωρισμού από τη Fed, έδειξε ότι οι τιμές αυξήθηκαν κατά 4,4% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου, και σύμφωνα με την εκτίμηση του Dow Jones.

    Μια καλύτερη από την αναμενόμενη έκθεση για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του τέταρτου τριμήνου την Πέμπτη βοήθησε επίσης να τροφοδοτήσει τις ελπίδες ότι η Fed μπορεί να διαχειριστεί μια ήπια προσγείωση.



    ΣΧΟΛΙΑ