• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Κέρδη για Dow Jones, οριακές απώλειες για τον Nasdaq

    Wall Street


    Μικτά πρόσημα στο κλείσιμο της Wall Street με τον Dow Jones να είναι ο μόνος διασωθείς καθώς ο πρόεδρος της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ επανέλαβε τη δέσμευση της κεντρικής τράπεζας να συνεχίσει να συσφίγγει τη νομισματική πολιτική για να μειώσει τον πληθωρισμό, καθώς το ΑΕΠ των ΗΠΑ διολίσθησε για πρώτη φορά από το 2020.

    «Ο τρόπος για να περιοριστεί ο πληθωρισμός είναι να επιβραδυνθεί η οικονομική ανάπτυξη, αλλά ιδανικά να διατηρηθεί θετική», δήλωσε ο Πάουελ την Τετάρτη, αν και παραδέχτηκε ότι υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί ύφεση. Ο επικεφαλής της Fed, ωστόσο, τόνισε ότι η μεγαλύτερη απειλή για την οικονομία δεν είναι η υπέρβαση της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από τη Fed, αλλά μάλλον η «αποτυχία να αποκαταστήσει τη σταθερότητα των τιμών».

    Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι ανακοινώθηκε ότι το ΑΕΠ στις ΗΠΑ σημείωσε μεγαλύτερη συρρίκνωση απ’ ότι είχε αρχικά μετρηθεί. Συγκεκριμένα, με βάση τις τελικές μετρήσεις, το ΑΕΠ στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους μειώθηκε κατά 1,6% σε ετήσια βάση, αντί για 1,5% που είχε πρωτίστως μετρηθεί.

    Στο ταμπλό, ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 82,32 μονάδων ή 0,27%, στις 31.029,31 μονάδες, ενώ αντιθέτως τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq έκλεισαν με απώλειες. Ειδικότερα, ο S&P 500 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 0,07% στις 3.818,83 μονάδες ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 11.177,89 μονάδες με οριακές απώλειες μόλις 0,03%.

     



    ΣΧΟΛΙΑ