• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Κέρδη 0,85% στον Dow Jones έφερε η δημοσίευση του Beige Book της FED

    wall street


    Με κέρδη έκλεισαν για δεύτερη συνεχόμενοι ημέρα οι τρεις δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να λαμβάνουν στήριξη από τα καλά νέα γύρω από το εμβόλιο της Moderna αλλά και την σχετική αισιοδοξία που εξέφρασαν οι αξιωματούχοι της FED στη συνάντηση του Ιουνίου, σύμφωνα με το Beige Book που δημοσιεύθηκε σήμερα.

    Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της FED η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, σχεδόν σε όλες τις πολιτείες, παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση, παραμένοντας ωστόσο  σε σχέση με την προ κορονοϊού περίοδο. Παράλληλα, παρατηρείται μια γενικευμένη ανησυχία αναφορικά με την πορεία της ανεργίας, παρά το γεγονός πως η απασχόληση έχει αυξηθεί.

    Όσον αφορά το υποψήφιο εμβόλιο της Moderna, αυτό κατάφερε να να δημιουργήσει ισχυρά αντισώματα κατά της Covid-19 σε 45 ανθρώπους οι οποίοι συμμετείχαν στο αρχικό στάδιο των δοκιμών. Παράλληλα, στις 20 Ιουλίου αναμένονται στη Βρετανία και οι ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα των ερευνών για το υποψήφιο εμβόλιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης από την AstraZeneca.

    Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones έκλεισε στις 26.870,10 μονάδες με άνοδο 0,85%. Ο S&P 500  έκλεισε στις 3.226,56 μονάδες με κέρδη 0,91% ενώ ο τεχνολογικός  Nasdaq στις 10.550,49 μονάδες με άνοδο 0,59%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, 24 έκλεισαν με άνοδο, 5 με πτώση ενώ αμετάβλητη παρέμεινε η μετοχή της Home Depot. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Boeing (4,43%) και Raytheon Technologies (4,08%). Αντίθετα τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε η μετοχή της UnitedHealth Group (-1,44%).



    ΣΧΟΛΙΑ