• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ισχυρή αντίδραση στο άνοιγμα της Πέμπτης μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

    • NewsRoom
    Ο δρόμος της Wall Street στις ΗΠΑ


    Ισχυρά ανοδικά κινείται η Wall Street της Πέμπτης, μετά από δύο ημέρες πτώσης, καθώς τα στοιχεία του πληθωρισμού για τον Ιούλιο που ανακοινώθηκαν  ήταν ελαφρώς καλύτερα των προβλέψεων των αναλυτών.

    Ειδικότερα, μια ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street, o Dow Jones κινείται στις 35.509 μονάδες με άνοδο 1,10%, ο S&P 500 στις 4.519 μονάδες με κέρδη 1,15% και ο Nasdaq στις 13.916 μονάδες με άνοδο 1,42%.

    Ο δείκτης τιμών καταναλωτή για τον μήνα Ιούλιο στις ΗΠΑ σημείωσε άνοδο 3,2% σε ετήσια βάση, ελαφρά χαμηλότερη από την μέση πρόβλεψη των αναλυτών για άνοδο 3,3%. Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,2%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι τα πραγματικά μέσα εβδομαδιαία κέρδη παρέμειναν αμετάβλητα τον περασμένο μήνα.

    Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός ΔΤΚ του Ιουλίου αυξήθηκε κατά 4,7% σε ετήσια βάση, πολύ πάνω από τον στόχο του 2% της Fed.

    Πέρα από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στη μετοχή της Disney, η οποία σημειώνει αυτή την ώρα την καλύτερη επίδοση μεταξύ των τίτλων του Dow Jones, με άνοδο άνω του 2%. Η εταιρεία ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης μεικτά αποτελέσματα, με μεγαλύτερα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η εταιρεία κατέγραψε μείωση 7,6% των ενεργών συνδρομητών του Disney+, με το μεγαλύτερο πλήγμα να το δέχεται στην Ινδία, λόγω της λήξεις των συμβολαίων της για μετάδοση αγώνων κρίκετ. Ωστόσο, η ανακοίνωσή της πως έρχεται μια αύξηση των τιμών για συνδρομές στο Disney+ χωρίς διαφημίσεις, έδωσε ώθηση τελικά στη μετοχή.

    Πέρα από τη Disney, ισχυρή άνοδο άνω του 3% καταγράφει και η μετοχή της Wynn Resorts, η οποία ανακοίνωσε και αυτή αποτελέσματα καλύτερα των εκτιμήσεων.

    Στα υπόλοιπα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι αιτήσεις για αρχική καταβολή επιδόματος ανεργίας αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των  248.000 (αύξηση 21.000 αιτήσεις). Η αγορά ανέμενε να διαμορφωθούν στις 230.000 αιτήσεις. Οι συνεχιζόμενες απαιτήσεις, υποχώρησαν στα 1,684 εκατομμύρια, κάτω από την εκτίμηση της FactSet για λίγο πάνω από 1,7 εκατομμύρια.

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ: Στο 3,2% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

    Mega deal $8,5 δισ. βάζει Coach, Kors, Versace κάτω από την ίδια στέγη

    Disney: Καθαρές ζημιές 460 εκ. δολαρίων και μείωση συνδρομητών του Disney+ στους 146,1 εκατ.



    ΣΧΟΛΙΑ