• Business

    Disney: Καθαρές ζημιές 460 εκ. δολαρίων και μείωση συνδρομητών του Disney+ στους 146,1 εκατ.

    • NewsRoom
    Bob Iger, CEO Walt Disney

    Bob Iger, CEO Walt Disney


    Μεικτά ήταν τα αποτελέσματα Disney για το τρίτο τρίμηνο (Απρίλιος-Ιούνιος 2023), παρά τα προβλήματα στο streaming και το τεράστιο κόστος της αναδιάρθρωσης που προέκυψε από την απόσυρση περιεχομένου από την πλατφόρμα της, Disney+.

    Για ένα ακόμα τρίμηνο συνεχίστηκαν οι απώλειες συνδρομητών, με την εταιρεία να αναφέρει 146,1 εκατομμύρια συνδρομητές για το Disney+, καταγράφοντας μείωση 7,4% από το προηγούμενο τρίμηνο, την ώρα που η Wall Street ανέμενε πως ο αριθμός τους θα διαμορφωνόταν στους  151,1 εκατομμύρια συνδρομητές.

    Η πλειονότητα των απωλειών συνδρομητών προήλθε από το Disney+ Hotstar, όπου η εταιρεία σημείωσε πτώση 24% στους χρήστες αφού έχασε τα δικαιώματα για αγώνες κρίκετ της Premier League της Ινδίας.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα 22,33 δισ. δολάρια, έναντι πρόβλεψης για 22,5 δισ. δολάρια. ενώ τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,03 δολάρια ανά μετοχή (προσαρμοσμένα) έναντι πρόβλεψης για 95 σεντς ανά μετοχή.

    Τα έσοδα από τον τομέα διανομής μέσων και ψυχαγωγίας της Disney, που περιλαμβάνει τις υπηρεσίες ροής απευθείας προς τους καταναλωτές της εταιρείας, μειώθηκαν κατά 1% κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

    Η Disney ανακοίνωσε εφάπαξ χρεώσεις και απομειώσεις ύψους 2,65 δισ. δολαρίων, τα οποία παρέσυραν την εταιρεία σε μια σπάνια τριμηνιαία απώλεια. Η πλειονότητα αυτών των χρεώσεων σχετιζόταν με αυτό που η Disney ονόμασε «απομειώσεις περιεχομένου» που σχετίζονται με την απόσυρση περιεχομένου των πλατφορμών ροής της και τον τερματισμό των συμφωνιών αδειοδότησης τρίτων.

    Η Disney σημείωσε καθαρή ζημιά 460 εκατομμυρίων δολαρίων, ή 25 σεντς ανά μετοχή, κατά τη διάρκεια του τριμήνου, από καθαρά έσοδα 1,41 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 77 σεντς ανά μετοχή, κατά την περίοδο του προηγούμενου έτους.

    Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 4% στα 22,33 δισεκατομμύρια δολάρια, λίγο λιγότερο από τις εκτιμήσεις της Wall Street για 22,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Το τμήμα πάρκων, εμπειριών και προϊόντων  σημείωσε αύξηση εσόδων κατά 13% στα 8,3 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

    Πάντως, ο CEO Bob Iger εμφανίστηκε αισιόδοξος. Άφησε ωστόσο να εννοηθεί ότι τα τηλεοπτικά δίκτυα της Disney, εξαιρουμένου του ESPN, «μπορεί να μην είναι πλέον ο πυρήνας» της επιχείρησης.

    Ο Iger θέλει να πάρει τον πλήρη έλεγχο του Hulu, του οποίου η Disney μοιράζεται την ιδιοκτησία με την Comcast. Η εξαγορά του υπόλοιπου μεριδίου αναμένεται να κοστίσει τουλάχιστον 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Διαβάστε επίσης

    Μπάιντεν: Εντολή για νέους περιορισμούς σε αμερικανικές επενδύσεις σε κινεζικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας

    Intralot: Ζητά έγκριση από την ΓΣ για δυνατότητα αύξησης μετοχικού κεφαλαίου έως 111,4 εκατ. ευρώ

    AXIA: Η Alpha Bank ξεπέρασε με ευκολία τις εκτιμήσεις – Τιμή στόχος τα €2 και σύσταση αγοράς



    ΣΧΟΛΙΑ