• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ισχυρή άνοδος 1,36% για τον Dow Jones – Επέστρεψε πάνω από τις 4.000 μονάδες ο S&P 500

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με την αγορά να αφήνει στην άκρη την ανησυχία που προκάλεσε η νέα αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην Κίνα και να στρέφεται σε μια νέα σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και στην ελπίδα για μικρότερες αυξήσεις των βασικών επιτοκίων από τη FED.

    Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,18% στις 34.098,10 μονάδες, ο S&P 500  έκλεισε στις 4.003,59 μονάδες με κέρδη 1,36% ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε στις 11.174,41 μονάδες με άνοδο 1,36%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, μόλις 3 (Disney, Amgen, Boeing) έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος, με την Walt Disney να σημειώνει τις σημαντικότερες απώλειες ( -1,40%).  Τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των μετοχών του δείκτη σημείωσαν οι Intel (3,04%), Salesforce (3,04%) και Walgreens Boots Alliance (2,96%).

    Οι επενδυτές στάθμισαν τα νέα σχόλια των αξιωματούχων της Federal Reserve. Τη Δευτέρα, η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, δήλωσε ότι τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό είναι πολλά υποσχόμενα και ότι θα υποστήριζε κάποιες μειωμένες αυξήσεις επιτοκίων στο μέλλον. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Fed θα φτάσει σύντομα στο τελικό της επιτόκιο, μεταξύ 4% και 5%.

    Η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της FED, κατά την οποία οι αξιωματούχοι άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιβράδυνση του ρυθμού αυξήσεων των επιτοκίων στο άμεσο μέλλον.

    Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Best Buy αύξησε τις δημοσιονομικές του προοπτικές για το 2023 και ξεπέρασε τις προσδοκίες κερδών με την μετοχή να σημειώνει σημείωσε άνοδο 12,71% . Ισχυρά ήταν και τα αποτελέσματα τριμήνου των Abercrombie & Fitch και American Eagle Outfitters, με τις μετοχές να σημειώνουν άνοδο  19% και 16% αντίστοιχα.

    Αντίθετα, η μετοχή του Zoom υποχώρησε3,87% και της Dollar Tree κατά 7,79% αφού ανέφεραν απογοητευτικά κέρδη και χαμηλότερη από την αναμμενομενη προοπτική,  αντίστοιχα.

    Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, τα βλέμματα στρέφονται στα αποτελέσματα των HP Inc και Nordstrom, ενώ την Τετάρτη αναμένονται μια σειρά από οικονομικές εκθέσεις, μεταξύ των οποίων και αυτές για τις αρχικές αιτήσεις ανεργίας, που κανονικά δημοσιεύονται κάθε Πέμπτη.

    Το χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη λόγω της γιορτής των Ευχαριστιών ενώ θα κλείσει νωρίτερα την Παρασκευή.

    Διαβάστε επίσης:

    Πετρέλαιο: Επιστροφή σε θετικό έδαφος, άνοδος 1% για το Brent

    Σχεδόν αμετάβλητος ο χρυσός – άνοδος 1% για τον χαλκό



    ΣΧΟΛΙΑ