• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ισχυρές πιέσεις στο άνοιγμα, βουτιά 500 μονάδων για τον Dow Jones

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με ισχυρότατες πιέσεις άνοιξαν τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, συνεχίζοντας την αρνητική εικόνα που κυριάρχησε στην πρώτη εβδομάδα του 2022, με τον Dow Jones να σημειώνει νωρίτερα απώλειες άνω των 500 μονάδων.

    Οι τεχνολογικές μετοχές βρίσκονται για μια ακόμα ημέρα στο επίκεντρο των πιέσεων, καθώς η απόδοση του 10ετούς αμερικανικου ομολόγου πλησιάζει το επίπεδο του 1,8%. Η άνοδος των αποδόσεων έρχεται μετά την πρόβλεψη της Goldman Sachs την Κυριακή πως η FED θα προχωρήσει σε 4 αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων μέσα στο 2022, προκειμένου να περιορίσει τον πληθωρισμό.

    Ενδεικτικά της πίεσης που ασκείται στις τεχνολογικές μετοχές, η Meta Platforms (Facebook)  και η Nvidia καταγράφουν κατά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης βουτιά άνω του 4%, η Amazon άνω του 3%, η Alphabet (google) και η Apple άνω του 2%, ενώ στο -2,5%  κινείται η Microsoft.

    Η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη. Μια μέρα νωρίτερα, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ θα εμφανιστεί στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο μετά τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς στη Wall Street, o Dow Jones κινείται στις  35.762,29 μονάδες με απώλειες -1,30%, ο S&P 500 στις 4.598,80 μονάδες με πτώση -1,67% ενώ ο Nasdaq στις 14.588,49 μονάδες, με απώλειες -2,33%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη σημαντικότερη στήριξη προσφέρει η Intel (+1,40%), ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Visa (-4,46%).

    Διαβάστε επίσης

    Bitcoin: Υποχώρησε κάτω από τα 40.000 δολάρια – Η δραματική πρόβλεψη



    ΣΧΟΛΙΑ