• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Στάσσης, Στασινόπουλος και Μυλωνάς φρέναραν τον δείκτη

    Τρεις φωτογραφίες: Στάσσης (ΔΕΗ), Στασινόπουλος (ΒΙΟΧΑΛΚΟ) και Μυλωνάς (ΕΤΕ)


    Με τις απώλειες στην Wall Street να ξεπερνούν το 1,5% για τον S&P 500 και πάνω από 1% για τον Dow, η πτώση μόλις 0,48%, στις 919 μονάδες για τον γενικό δείκτη του Χ.Α., δείχνει ότι οι επενδυτές παραμένουν στις θέσεις τους. Και ταυτόχρονα, δύσκολα θα μπουν στην αγορά νέοι παίκτες, όσο οι διεθνείς οικονομικές συνθήκες παραμένουν δύσκολες.

    Οι κλυδωνισμοί από την Credit Suisse είναι ο νέος αστάθμητος παράγοντες που θα μπορούσε να πλήξει τις ευρωπαϊκές αγορές, υποστηρίζουν οι αναλυτές, κι αυτός που ενδεχομένως θα δημιουργούσε προβλήματα στις τράπεζες. Για τις ελληνικές τράπεζες πάντως, η Deutsche Bank γράφει σε έκθεσή της επαινετικά σχόλια ανεβάζοντας τις τιμές στόχους.

    Για την ΕΤΕ διατηρεί σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 5,10 ευρώ δεδομένων των ισχυρών κεφαλαίων και της κάλυψης, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της κερδοφορίας.

    Για τη μετοχή της Alpha Bank δίνει σύσταση ‘Buy’ με τιμή στόχο τα €1,55 και φαίνεται να είναι η πιο ισορροπημένη από πλευράς απόδοσης κινδύνου.

    Για τη μετοχή της Eurobank διατηρεί τη σύσταση ‘Hold’ με τιμή στόχο τα €1,45 για τις επιδόσεις και τη σταθερότητα, αλλά διαπραγματεύεται σε παρόμοια επίπεδα αποτίμησης και πολλαπλασιαστές πολλές από τις τράπεζες της Νότιας Ευρώπης.

    Τέλος, επαινεί την προσπάθεια της Τράπεζας Πειραιώς με σύσταση ‘Hold’ και με τιμή στόχο τα €1,60 για τις βελτιώσεις της, αλλά πιστεύει παράλληλα ότι απαιτούνται υψηλότερα κεφάλαια.

    Με εξαίρεση την μετοχή της Εθνικής που έκλεισε οριακά ανοδικά στα 3,15 και πάλι με χαμηλό όγκο 802 χιλιάδων τεμαχίων, οι υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές κατέγραψαν απώλειες.

    Υποτονικός όγκος συναλλαγών για τις τραπεζικές μετοχές, με εξαίρεση ίσως την Alpha, στην οποία άλλαξαν χέρια πάνω από 4,9 εκατ. τεμάχια.

    Η μετοχή υποχώρησε στα 0,857 ευρώ, η Eurobank έκλεισε με απώλειες στα 0,88 ευρώ και περισσότερο η Πειραιώς στο 1,07 ευρώ με απώλειες 2,6%.

    Η μετοχή που έκανε τη διαφορά την Τετάρτη, ήταν η ΔΕΗ , η οποία έγραψε υψηλό στα 5,70 ευρώ για να κλείσει πιο κάτω, στα 5,48 και με άνοδο 1,45% και όγκο 784 χιλιάδων τεμαχίων.

    Πέρα από το  buy back της μετοχής, τα περισσότερα κομμάτια αγοράστηκαν από το εξωτερικό ποντάροντας στο πόσο υποτιμημένος είναι ο τίτλος.

    Κατά τα άλλα, το γύρισμα στον ΟΠΑΠ και τον ΟΤΕ συνέτειναν στο να χάσει τις 820 μονάδες ο δείκτης, αφού έκλεισαν με πτώση 2,4% και 1,2% αντίστοιχα.

    Στα 14,90 διολίσθησε ο Μυτιληναίο , ενώ η Τέρνα Ενεργειακή  συνέχισε ανοδικά, στα 17,50 ευρώ, αλλά και η Βιοχάλκο που ενισχύθηκε στα 3,6 με κέρδη 2,8% και 148 χιλιάδες κομμάτια.

    Οριακές διακυμάνσεις σε ΕΛΠΕ , ΜΟΗ , Jumbo, ΟΛΠ . Πάρτι 9% μετά την ανακοίνωση στρατηγικού επενδυτή στην Προοδευτική, το αμερικανικό LDA Capital.

    Διαβάστε επίσης

    Deutsche Bank: Αυξάνει τις τιμές στόχους των τραπεζών αλλά κρατάει μικρό καλάθι για αποδόσεις

    HSBC: Iσχυρή ανάπτυξη 6,5% φέτος αλλά στο 2% το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ