• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Υποχωρούν τα futures εν αναμονή των δηλώσεων Πάουελ – Στο 1 εκατ. οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

    • NewsRoom
    Wall Street


    Πτώση δείχνουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, εν αναμονή των δηλώσεων του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, ενώ μείωση παρατηρήθηκε στις αιτήσεις για παροχής επιδόματος ανεργίας.

    Ανοδική ήταν τελικά η χθεσινή συνεδρίαση, με τον Nasdaq και τον S&P 500 να σημειώνουν νέο ιστορικό υψηλό και τον Dow Jones να ακολουθεί από κοντά με άνοδο. Συγκεκριμένα την Τετάρτη, ο Dow Jones έκλεισε στις 28.331,92 μονάδες με άνοδο 0,30%, με τις μετοχές της Microsoft (2,16%) και της Home Depot (2,03%) να σημειώνουν τη μεγαλύτερη άνοδο.

    Στον αντίποδα βρέθηκε η μετοχή της Exxon Mobil, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η οποία υποχώρησε κατά (-2,13%), επηρεασμένη και από την επικείμενο έξοδό της από τον δείκτη των blue chips. O S&P 500 έκλεισε στις 3.478,73 μονάδες με άνοδο 1.02%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 11.665,06 μονάδες με άνοδο 1,73%.

    Σύσσωμος ο επενδυτικός κόσμος στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν τις ανακοινώσεις του Τζερόμ Πάουελ για το μέλλον της οικονομίας σχετικά με την αναθεώρηση του πλαισίου νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, η οποία αναμένεται να περιλαμβάνει μια νέα στρατηγική για τον πληθωρισμό.

    Τη Τετάρτη ανακοινώθηκε ότι σημείωσαν άνοδο τον Ιούλιο οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά στις ΗΠΑ, με τις νέες παραγγελίες για διαρκή αγαθά να αυξάνονται κατά 11,2% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα, συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικούς ανοδικούς μήνες.

    Στα καλά νέα της εβδομάδας έρχονται να προστεθούν οι μειωμένες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα ανήλθαν στο 1 εκατομμύριο.

    Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones υποχωρούν κατά 37 μονάδες, ή στο -0,13% και τα μελλοντικά συμβόλαια του S&P 500 χάνουν 5,55 μονάδες στο 0,16%. Τα μελλοντικά συμβόλαια του τεχνολογικού Nasdaq υποχωρούν στις 11.967 μονάδες, στο -0,20%.



    ΣΧΟΛΙΑ