• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ήπιες διακυμάνσεις στο άνοιγμα της Παρασκευής – Ισχυρή άνοδος για Nike και Virgin Galactic

    • NewsRoom
    γυναίκα χρηματιστής της Wall Street με μάσκα


    Με ήπιες διακυμάνσεις κινούνται στο άνοιγμα της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street.

    Οι επενδυτές αξιολογούν τη συμφωνία της κυβέρνησης Μπάιντεν με γερουσιαστές και των δύο κομμάτων για το πακέτο επενδύσεων σε έργα υποδομών. Η προκαταρκτική συμφωνία του Μπάιντεν αποτιμάται σε 1,2 τρισ. δολάρια σε οκτώ χρόνια, εκ των οποίων τα 579 δισ. δολάρια είναι νέες δαπάνες, πολύ χαμηλότερες από την αρχική του πρόταση των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο το σχέδιο δεν περιλαμβάνει κάποια από τα φιλόδοξα σχέδια δαπανών, τα οποία και ενόχλησαν στο παρελθόν τους Ρεπουμπλικάνους. Οι λεπτομέρειες αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες.

    Από εκεί και πέρα, οι επενδυτές είδαν τον δείκτη τιμών δαπανών προσωπικής κατανάλωσης, έναν σημαντικό δείκτη για τη FED αναφορικά με την πορεία του πληθωρισμού, να ενισχύεται κατά 0,4% τον Μάιο. Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη άνοδος τους τελευταίους μήνες, ωστόσο είναι ελαφρώς χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, κάτι που ανακούφισε μερικώς την αγορά.

    Παράλληλα το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν κατά 2,3% τον Μάιο, ενώ το εμπορικό έλλειμα των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 2,8% στα 88,1 δισ. δολάρια.

    Ισχυρά κέρδη άνω του 13% σημειώνε η Nike, καθώς η εταιρία σημείωσε καλύτερα των αναμενόμενων τριμηνιαία κέρδη και έσοδα, ενώ προέβλεψε ότι τα έσοδα του του 2022 θα ξεπεράσουν τα 50 δισ. δολάρια για πρώτη φορά.

    Ανοδικά συνεχίζουν και οι τράπεζες, καθώς κατάφεραν να περάσουν τα stress tests της Fed, επιτρέποντάς τους να επιστρέψουν χρήματα στους μετόχους με τη μορφή μερισμάτων και επαναγορών μετοχών.

    Η μετοχή της Virgin Galactic ενισχύεται κατά 23,70% καθώς η εταιρεία δήλωσε ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της έδωσε την άδεια που χρειάζεται για να στείλει στο μέλλον επιβάτες στο διάστημα.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο μετά την πρώτη ώρα από το άνοιγμα της Wall Street, o Dow Jones κινείται στις  34.401,86 μονάδες με άνοδο 0,60%, o S&P 500 στις 4.278,08  μονάδες, με άνοδο 0,27% και ο Nasdaq στις 14381,18 μονάδες με κέρδη 0,08%



    ΣΧΟΛΙΑ