• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ήπια κέρδη μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό – Βουτιά 12% για την Oracle

    wall street


    Σε θετικό έδαφος έκλεισαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με την αγορά να εξετάζει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Νοέμβριο, μια μέρα πριν τις ανακοινώσεις της FED για τα βασικά της επιτόκια.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 36.577,94 μονάδες με άνοδο 0,48%, ο S&P 500 στις 4.643,70 μονάδες με κέρδη 0,46% ενώ ο Nasdaq  στις 14.533,40 μονάδες με άνοδο 0,70%. Και οι τρεις κύριοι δείκτες σημείωσαν νέα ενδοσυνεδριακά υψηλά 52 εβδομάδων, με τον S&P 500 και τον Dow Jones να φτάνουν στο υψηλότερο ενδοημερήσιο επίπεδό τους από τον Ιανουάριο του 2022 και τον Nasdaq σε αυτό από τον Απρίλιο του 2022.

    Οι επενδυτές στη Wall Street είδαν τον δείκτης τιμών καταναλωτή να αυξάνεται κατά 3,1% τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση και κατά 0,1% σε επίπεδο μήνα, αποτελέσματα που ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Πλέον, η προσοχή στρέφεται στις αυριανές ανακοινώσεις της FED, μετά την ολοκλήρωση της αρμόδιας επιτροπής της για την νομισματική πολιτική. Μάλιστα, οι αυριανές ανακοινώσεις θα περιλαμβάνουν και τις αναθεωρημένες προβλέψεις των αξιωματούχων της επιτροπής FOMC για την πορεία του 2024 και το ύψος των βασικών επιτοκίων στο τέλος της επόμενης χρονιάς.

    Η αγορά θα περιμένει επίσης με ενδιαφέρον τα όσα αναμένεται να πει ο πρόεδρος της FED Τζερόμ Παόυελ, αναζητώντας ενδείξεις για το πότε θα μπορούσαν να έρθουν οι πρώτες μειώσεις επιτοκίων, κάτι που πάντως φαντάζει δύσκολο να διευκρινιστεί προς το παρόν.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, 2ο έκλεισαν με άνοδο και 10 με απώλειες. Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψαν οι Salesforce (1,72%), American Express (1,54%) και Visa (1,17%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι Chevron (-1,28%), Disney (-1,23%), Intel (1,12%) και  Verizon Communications (-1,00%).

    Γενικότερα, πιέσεις στον S&P 500 άσκησαν οι ενεργειακές μετοχές, μετά και τη νέα βαριά κατρακύλα για το πετρέλαιο.

    Με βαριές απώλειες έκλεισε επίσης η μετοχή της Oracle, η οποία έκλεισε στο -12,44% αφού η εταιρεία δεν κατάφερε να πιάσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα έσοδα στο δεύτερο οικονομικό της τρίμηνο.  Την ίδια ώρα με απώλειες 8,28% έκλεινε και η μετοχή της Macy’s, μετά την υποβάθμισή της σε «sell» από τη Citi.

    Διαβάστε επίσης

    Νέα βουτιά άνω του 3% για το πετρέλαιο: Ξανά κάτω από τα 70 δολάρια το WTI

    ΗΠΑ: Στο 3,1% υποχώρησε ο πληθωρισμός



    ΣΧΟΛΙΑ